U20 MM-kisat: Suomen ja Ruotsin ottelu päättyi tunteenpurkaukseen – mitä TV-kuvien takana oikein tapahtui?

Miten Nuoret Leijonat onnistui viemään voiton? Live pui jännittävän Suomi–Ruotsi-pelin käänteet ja kertoo, millainen vastustaja on USA 6:08
C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen summasi MTV Uutiset Livessä Ruotsi-ottelun ja ennakoi Nuorten Leijonien tulevaa välierää

Jääkiekon alle 20-vuotaiden MM-kisoissa Suomen ja Ruotsin puolivälieräottelu päättyi tunteenpurkaukseen. Kansainvälisiin televisiokuviin välitettiin vain otos vihaisesta Suomen vaihtopenkistä. Mitä taustalla oikein tapahtui?

Tunteenpurkaus sattui välittömästi sen jälkeen, kun Suomen ja Ruotsin puolivälieräottelu oli päättynyt Nuorten Leijonien 3–2-voittoon.

Kansainvälisessä TV-lähetyksessä näytettiin kuvaa siitä, miten Suomen vaihtopenkki reagoi voimakkaasti Ruotsin päädyn puolella tapahtuneeseen tilanteeseen. Reagoinnin tarkka kohde jäi kuitenkin mysteeriksi.

Paikan päällä Edmontonissa ottelua seurannut The Athleticin Scott Wheeler raportoi, kuinka kolme Ruotsin pelaajaa (Lucas Raymond, Arvid Costmar ja Alexander Holtz) lähtivät Suomen sentterin Juuso Pärssisen perään.

Antti Miettinen (Suomen apuvalmentaja) reagoi tilanteeseen. En oikein itsekään tiennyt, että mitä siinä tapahtui. Taklattiinko siellä tilanteen jälkeen Pärssistä vai mitä. Huomasin vain, että siellä oli mennyt mailoja poikki. Reagoimme siihen, että oliko siellä lyöty mailalla jota kuta. Käsittääkseni ei ollut, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen avasi tapahtunutta MTV Urheilulle.

– Kyse oli vain vastustajan turhautumisesta. He päättivät reagoida noin, Pennanen jatkoi.

Tilanne oli ohi hetkessä, eikä Ruotsin pelaajille jaettu rangaistuksia.

Ruotsin leiri reagoi Suomi-tappioon tunteikkaasti. Useat keltapaitojen pelaajat purskahtivat itkuun taiston tauottua.

Lue myös:

    Uusimmat