Tyylillä ylioppilasjuhliin: Nyt pukeudutaan kuin kuninkaallisten häävieraat!

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna juhlitaan uusia ylioppilaita. Trendikkäät juhlavieraat ottavat mallia Williamin ja Catherinen häävieraiden pukeutumisesta.

Tänä keväänä juhlapukeutuminen on entistä yksilöllisempää ja rohkeampaa. Herkulliset värit näkyvät niin kevään ylioppilaiden kuin juhlavieraidenkin pukeutumisessa, kertoo Stilissiman Hanna Koskinen.

Jakku- ja housupuvut sekä kauniit mekot ovat hyviä valintoja, ja inspiraatiota tyyleistä, väreistä ja materiaaleista voi ammentaa kuninkaallisten häiden juhlavieraiden pukeutumisesta. Koska ylioppilasjuhla on päiväjuhla, pitkät iltapuvut jätetään suosiolla kaappiin.

– Tänä keväänä ylioppilastytöillä helmat ovat todella lyhyitä, ja tämä ei tarkoita polvimittaa, vaan helmat ulottuvat puoleen reiteen, Hanna Koskinen opastaa.

Myös erilaiset päähineet ja asusteet ovat tänä keväänä muodissa, tyylikäs vieras erottuu hiuskoristeilla. Erikoiset yksityikohdat toimivat myös sosiaalisissa tilanteissa jäänmurtajina, Koskinen vinkkaa. Ota mallia vaikkapa yläkuvassa olevien Amelia, Eliza ja Kitty Spencerin huikeista asusteista.

Yksilöllinen unelmapuku kruunaa päivän

Ylioppilaaksi pääsy on yksi elämän suurimpia merkkietappeja.

Nuoret ylioppilaat haluavat juhlistaa erityistä päiväänsä kauniilla, yksilöllisillä asuilla. Juhlavaatteissa ei enää mietitä käytännöllisyyttä, voisiko vaatetta käyttää vielä jossain muussakin tilaisuudessa, vaan esimerkiksi ylioppilasjuhlia varten halutaan se unelmien kaunein mekko, josta jää ihania muistoja ja jossa näyttää tyrmäävän upealta valokuvissa.

– Tänä keväänä ylioppilaiden mekot ovat todella näyttäviä unelmapukuja. Klassisia, olkaimettomia silkkimekkoja, joita vielä muutama vuosi sitten kysyttiin runsaasti, ei ole mennyt enää samaan tahtiin.

Tämän kevään juhlissa pukuloisto on entistä värikkäämpää. Mitä kirkkaampi, sen parempi, kuvailee Hanna Koskinen.

– Nuoret naiset uskaltavat pukeutua rohkeasti ja hyväksyvät itsensä juuri sellaisena kuin he ovat!

Kevään juhlissa nähdään siis punaista, vaaleanpunaista, kirkasta lilaa, limeä ja turkoosia juhlavieraiden ja ylioppilaiden yllä. Kannattaa myös varautua melkoiseen kukkaloistoon, sillä kukkamekkoja on liikkeellä enemmän kuin koskaan.

Kukkamekkojen loistetta Hollywoodista:

MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja