Mainos

Tytöt haukkuivat raiskaajaksi ja pahoinpitelivät 10-vuotiaan pikkupojan

Kymmenenvuotiaan pojan epäillään joutuneen pahoinpitelyn kohteeksi leikkipuistossa Helsingin Pukinmäessä. Pahoinpitelyn lisäksi poika joutui rajun huutelun kohteeksi.

Muun muassa Adoptioperheet ry:n puheenjohtaja Salla Saarinen kirjoittaa tapauksesta blogissaan. Helsingin poliisilaitokselta vahvistetaan, että 10-vuotiaan tummaihoisen pojan pahoinpitelystä on tehty rikosilmoitus.

10-vuotias Suomeen adoptoitu poika oli mennyt Helsingin Pukinmäessä sijaitsevaan Unikon leikkipuistoon. Poika kertoi myöhemmin, että puistossa olleet noin 15-vuotiaat tytöt olivat käyttäytyneet häntä kohtaan ensin uhkaavasti, sitten väkivaltaisesti.

– Puistossa olleet tytöt olivat haukkuneet poikaa neekeriksi ja raiskaajaksi. Tämä jälkeen tytöt pahoinpitelivät pojan. Potkivat jalkoihin ja vatsaan, Saarinen kirjoittaa pojan kertoneen.

Tutkitaan pahoinpitelynä ja kunnianloukkauksena

Komisario Sakari Harju Helsingin poliisista kertoo, että rikosilmoitus tapauksesta on tehty tiistaina. Huutelujen ja pahoinpitelyn lisäksi pojalta oli viety lippalakki. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja kunnianloukkauksena.

Harjun mukaan vastaavat lasten välisestä pahoinpitelystä tehdyt rikosilmoitukset eivät ole yleisiä. Kyseisen tapauksen tutkinta jatkuu poliisin mukaan tyttöjen tavoittelemisella.

Adoptioperheet ry:n Saarinen kuvailee tapausta arkipäivän rasismiksi. Iltalehden haastattelema lapsen äiti linjaa samoin.

Äidin mukaan hänen adoptoitu poikansa on joutunut kuuntelemaan nimittelyä ja syrjintää jo kolmevuotiaasta lähtien, jolloin hän meni päiväkotiin. Tässäkin tapauksessa nimittelyä oli jo jatkunut leikkipuistossa kolmen päivän ajan.

– Se oli kolmen päivän neekerihuutelun huipentuma, toteaa äiti Iltalehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.