Työtön Nina yllättyi: "Kyllähän siinä itku tuli"

Nelihenkisen perheen työtön äiti Nina kertoo, ettei hän odottanut haastattelun jälkeen mitään avustuksia.

Nina kertoi MTV Uutisten haastattelussa tiukasta taloudellisesta tilanteestaan. Hän kertoi, että saattaa olla viikossa parikin päivää syömättä, jotta ruokaa riittäisi ainakin lapsille. 

– Muutamat ihmiset ottivat yhteyttä ja osa heistä lähetti rahallista avustusta. Yksi heistä laittoi viestin, että katso tilillesi. Ajattelin, ettei raha vielä ole tullut.

– Kun sitten katsoin tilin loppusummaa, niin kyllähän siinä itku tuli. Kerrankin ei tarvinnut miettiä jokaista senttiä ja ostosta, vaan pystyin ostamaan kaapit ja pakastimen täyteen perusruokaa. Tämän lisäksi pystyin ostamaan vaippoja pitkäksi aikaa. 

Nina toteaa, että avustuksesta riitti rahaa vielä pieneen ylellisyyteen.

– Tilasimme pitkästä aikaa pizzat kotiin ja ostimme parilla kympillä kaksi mattoa Ikeasta terassille.

Lukijoiden kommentit antoivat voimaa

Nina kertoo iloinneensa lukuisista positiivista kommenttikirjoituksista MTV:n nettisivuilla.

– Niissä osoitettiin minulle suuntaa, joka on vain ylöspäin. Monilla oli samanlaisia kokemuksia kuin minulla. Sain niistä valtavasti voimaa. 

– Kopioin kommenteista myös hyviä ruokaohjeita, joita siellä vinkattiin.

Nina kertoo pahoittaneensa mielensä kommenteista, joissa päiviteltiin kodin epäsiisteyttä.

– Yleensä siivoan aamupäivällä ja kuvauspäivänä en ollut ehtinyt siivota kunnolla vaan ainostaan imuroida.  Sohvan päällisetkin olivat pesussa kyseisenä päivänä ja tiskit tiskaamatta. Kommenteista sain voimaa suursiivoukseen, ja kuurasin asunnon lattiasta kattoon.

– Osa lukijoista päivitteli, miten raha ei riitä ruokaan. He eivät olleet tajunneet, että meillä on nelihenkinen perhe. Lapset ovat kohta 2- ja 6-vuotiaita. 

– Negatiiviset kommentit eivät lannistaneet minua, vaan kannustivat näyttämään, että pärjään, pystyn ja saan töitä, toteaa Nina.

Viihdymme Kontulassa

Nina kertoo juuriensa pitävän perheen Kontulassa.

– Meillä on täällä loistava tukiverkosto. Isovanhemmat asuvat lähellä ja auttavat lasten hoitamisessa. Onhan se totta, että täällä monella on rahasta tiukkaa, mutta kyllähän täällä asuu keski- ja hyvätuloisiakin. 

– Vaikka meillä olisi isot tulot, niin emme muuttaisi Kontulasta pois. Tämä on kotiseutumme, jossa viihdymme.

Halpoja kesäretkiä lasten kanssa

Nina kertoo perheen käyneen Korkeasaaressa toukokuussa.

– Pienimmäisemme kävi ensimmäista kertaa Korkeasaaressa alkukesästä.  Meillä oli omat eväät mukana. Myöhemmin kesällä käymme Suomenlinnassa, jonne pääsee bussilipun hinnalla.

– Ajatuksena on käydä jossain vaiheessa myös Sealifessa, jonne saimme jouluna lahjakortin. Kesäsuunnitelmiin kuuluu myös käydä testaamassa Linnanmäen ilmaiset laitteet. Siellä on kaikkiaan 11 ilmaista laitetta, Nina vinkkaa.

Toiveissa työpaikka

Nina yllättää iloisesti kertomalla, että hänen miehensä pääsee työhaastatteluun.

– Miehelle tuli tällä viikolla kutsu tulla haastatteluun. Se on todella mahtavaa.

– Aiomme hakea syksyllä pari vuotta täyttävälle pojallemme hoitopaikkaa. Tämä mahdollistaa myös minun työnhaun. 

Lue myös:

    Uusimmat