Mainos

Työtön ei putoa enää töitä saadessaan tyhjän päälle: Työttömyysetuus ei katkea työn saantiin – etuuden kokoa muokataan vasta ensimmäisen palkan perusteella

2:14
Kelan ja TE-toimiston asiantuntijat uskovat aktiivimallin kannustavan työnhakuun joka toisen työttömän

Sovitellun työttömyysetuuden maksaminen muuttuu, Kela tiedottaa. Jos työtön vastaanottaa osa-aikaista työtä, se ei enää viivästytä työttömyysetuuden maksamista.

Muutos tulee voimaan ensi vuonna huhtikuun alussa. Jos esimerkiksi tuossa kuussa aloittaa osa-aikatyön, se ei vaikuta työttömyysetuuden suuruuteen vielä huhtikuussa. Näin ollen töitä saanut ei putoa täysin tyhjän päälle ennen toukokuussa maksettavaa palkkaa. Toukokuun palkka sovitellaan lopulta yhteen toukokuun työttömyysetuuden kanssa.

Nykyään osa-aika- tai keikkatyön palkka sovitellaan yhteen työttömyysetuuden kanssa siinä etuuden maksujaksossa, jonka aikana se on ansaittu. Työttömyysetuuden maksaminen on voinut viivästyä, jos palkka on maksettu vasta työntekokuukauden jälkeen.

Muut sovitellun työttömyysetuuden edellytykset pysyvät ennallaan. Esimerkiksi sovitellun työttömyysetuuden suojaosa on 300 euroa kuukauden sovittelujakson aikana ja 279 euroa, jos sovittelujakso on neljä viikkoa. Perussäännön mukaan jokainen suojaosan ylittävä euro vähentää työttömyysetuutta 50 senttiä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja