Mainos

Työministeri Lindströmiä hiillostettiin aktiivimallista Ylellä – ”On tapauksia, että töitä on saatu”

2:46

Työministeri Jari Lindströmiä (sin.) hiillostettiin työttömyysturvan aktiivimallista Ylen Ykkösaamussa tänään. Lindström sanoi, että malli on aktivoinut työttömiä.

Vuoden alussa voimaanastunut työttömyysturvan aktiivimalli aiheutti paljon keskustelua alkuvuodesta. Maaliskuun alussa työttömyysturvaa leikattiin noin 80 000 työttömältä, jotka eivät täyttäneet työttömyysturvan aktiivisuusehtoa.

Lindströmin mukaan aktiivimalli on päässyt tavoitteeseensa.

– Tavoitteena ei ole ollut päästä mahdollisimman suureen sanktioimisasteeseen vaan siihen, että ihmiset aktivoituvat ja ottavat lyhyitäkin työsuhteita vastaan.

Hän kertoi saaneensa sekä henkilökohtaisesti että julkisuudesta tietoja mallin toimivuudesta.

– Yllättävää kyllä, jopa minulle tulee sähköpostia, jossa ihminen kertoo, että tämän mallin ansioista hän aktivoitui ja on nyt työelämässä. Niitä tapauksia totta kai on. Sitäkin on, että etsitään vain aktiivimallin ehdot täyttävää työtä. Se ei tietenkään ollut tarkoitus, Lindström sanoi.

Lindströmillä ei ole vielä tarkkaa numerotietoa aktiivimallin ansiosta työllistyneistä, mutta hän lupasi kertoa lukuja sitten, kun niitä saadaan tietoon.

Lindström ei luvannut 60-vuotiaille tai sitä vanhemmille työttömille vapautusta aktiivimallista.

Maakuntavaalit toteutuvat ajallaan

Lindström arvioi myös, että sote- ja maakuntauudistus ehditään toteuttaa aikataulussa.

– On pakko vastata viran puolesta, että ehditään. Totta kai haastavaa on. Porukka tekee kaikkensa, että asiat menevät eteenpäin. Uskon, että päästään maaliin.

Lokakuulle suunniteltujen maakuntavaalien toteutumista aikataulussa epäiltiin viimeksi eilen, kun sosiaali- ja terveysvaliokunta halusi kahden viikon lisäajan uudistuksen käsittelyyn.

Uudistuksesta päästään näillä näkymin äänestämään täysistunnossa aikaisintaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.