Mainos

Tyko Sallinen -näyttely aukeaa Tampereella

Tampereen taidemuseossa on syksyn ajan esillä laaja näyttely Tyko Sallisen (1879-1955) taiteesta. Mukana on yli 150 teosta Sallisen koko taiteilijauran ajalta. Näyttelyn ovat koonneet yhteisvoimin Helsingin kaupungin taidemuseo ja Tampereen taidemuseo.

Kesän ajan näyttely oli esillä Helsingissä, ja Tampereella Sallisen töitä pääsee ihailemaan lauantaista lähtien. Esillä on Sallisen tunnetuimpia teoksia: Hihhulit, Jytkyt, Piruntanssi sekä useita muotokuvia Mirristä eli Sallisen ensimmäisestä vaimosta Helmistä. Näyttelyyn on saatu myös sellaisia varhaisia töitä, jotka eivät ole olleet esillä 1910-luvun jälkeen.

Tampereen näyttelyssä on muutamia teoksia, jotka eivät olleet nähtävillä Helsingissä. Näiden joukossa on Mikkelin taidemuseon kokoelmiin kuuluva Nuori amerikatar. Lestadiolaisen räätälin esikoispoikana syntynyt Tyko Sallinen oli elämässään kiistelty taiteilija. Hänen teoksiensa ympärillä oli taidesotia ja Sallinen itse eli värikkään elämän. Edellisen kerran laaja näyttely Sallisesta koottiin vuonna 1979. Tuolloin taiteilijan syntymästä oli kulunut sata vuotta.

Sallisen taiteen rinnalla Tampereen taidemuseo esittelee syyskaudella Tampereen teknillisen korkeakoulun arkkitehtuuriosaston oppilastöitä. Mukana on 26 työtä, jotka kaikki ovat osallistuneet menestyksekkäästi kansainvälisiin opiskelijakilpailuihin. TTKK:n arkkitehtuuriosasto viettää lokakuussa 30-vuotisjuhliaan. Työn laadusta kertoo se, että Valtion rakennustaidetoimikunta on nimittänyt osaston vuosien 1999-2000 Taiteen huippuyksiköksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.