Tykkimies herjasi esimiehiä apinoiksi, huitoi rynnäkkökiväärillä sekä löi nyrkillä ja maiharilla päähän – sai ehdollista

Yli 12 000 uutta varusmiestä astui tänään palvelukseen 2:20
Yli 12 000 varusmiesta astui viime kuussa palvelukseen.

Kirkkonummella toissavuoden syksyllä palvellut tykkimies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen useista palvelusajan rikoksista.  Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi miehelle tuomion tammikuun lopussa.

Ongelmat alkoivat käräjäoikeuden tuomion perusteella lokakuun puolivälissä 2019, kun tykkimies oli saanut upseerikokelaalta käskyn mennä aamupalalla polvelle. Armeijakieltä oleva ilmaisu tarkoittaa laskeutumista yhden polven varaan. 

Tykkimies oli käskystä huolimatta jäänyt seikomaan ja alkanut moittia esimiehiä.

Kun paikalle saapui alikersantti keskustelemaan asiasta, jatkoi tykkimies moittimista, heitti kypärän ja rynnäkkökiväärin maahan ja kutsui esimiehiään apinoiksi. Poistuessaan mies myös heilautti rynnäkkökiväärillään alikersanttia kohden.

Pahoinpiteli toisia tykkimiehiä

Vain paria päivää myöhemmin tykkimies pahoinpiteli toisen tykkimiehen lyömällä tätä nyrkillä kasvoihin. Lyönti kaatoi tykkimiestoverin maahan ja halkaisi tämän ylähuulen.

Vain viikkoa myöhemmin mies syyllistyi jälleen toisen tykkimiehen pahoinpitelyyn, tällä kertaa ottamalla palvelustoveriaan niskasta ja huitaisemalla tätä toisessa kädessään olleella varsikengällä korvan alueelle.

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin niskoittelusta, esimiehen väkivaltaisesta vastustamisest, kahdesta pahoinpitelystä sekä palvelusrikoksesta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen. Tuomio on lainvoimainen.

Joka kolmas ei suorita varusmiespalvelusta loppuun – minkälaista huolta tämä aiheuttaa puolustusministeri Antti Kaikkonen? 8:01
Joka kolmas ei suorita varusmiespalvelusta loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat