Twitterin ovet suljettiin väliaikaisesti – Musk vaatii työntekijöiden valmistautuvan pitkiin työtunteihin tai lähdettävä

Musk laittoi Twitterin mullinmallin - mitä siitä seuraa? 8:19
Katso myös: Musk laittoi Twitterin mullin mallin – mitä siitä seuraa?

Twitter on kertonut työntekijöilleen, että yhtiön toimistorakennukset suljetaan väliaikaisesti. BBC:n näkemässä viestissä työntekijöille kerrottiin, että toimistot avataan uudelleen maanantaina 21. marraskuuta. Syytä henkilökunnalle ei kerrottu.

Ilmoitus sulkemisesta tuli samoihin aikoihin, kun suuri joukko Twitterin työntekijöitä ilmoitti irtisanoutuvansa.

Twitterin uusi toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi tänään aikaisin aamulla Suomen aikaa monitulkintaisen meemikuvan, jossa Twitter-logolla varustettu henkilö poseeraa juhlavasti Twitter-logolla varustetun hautakiven edessä.

Musk kehotti henkilökuntaa aiemmin ilmottautumaan "pitkiin työtunteihin korkealla intensiteetillä", tai lähtemään.

Washington Postin mukaan Musk sanoi henkilöstölle lähettämässään sähköpostiviestissä, että työntekijöiden pitäisi suostua lupaukseen, jos he haluaisivat jäädä.

Niille, jotka eivät allekirjoita lupausta torstaihin 17. marraskuuta mennessä, maksettaisiin kolmen kuukauden eroraha.

Aiemmin tässä kuussa yhtiö kertoi vähentävänsä noin 50 prosenttia työvoimastaan.

Twitterin työntekijöille lähettämässä viestissä henkilökuntaa pyydettiin jatkossakin noudattamaan yhtiön politiikkaa pidättäytymällä keskustelemasta luottamuksellisista yritystiedoista sosiaalisessa mediassa, lehdistön kanssa tai muualla.

Työntekijät ovat twiitanneet käyttäen hashtagia #LoveWhereYouWorked ja tervehdysemojia osoittaakseen, että he ovat lähdössä yrityksestä.

Nimettömänä pysyttelevä työntekijä sanoi BBC:lle uskovansa, että pölyn laskeuduttua jäljellä on alle 2000 työntekijää.

Ennen kuin Musk otti Twitterin haltuunsa, yhtiöllä oli noin 7 500 työntekijää. Yrityksen kerrottiin myös työllistäneen tuhansia sopimussuhteisia työntekijöitä, joista suurimman osan sopimuksen on tiettävästi irtisanottu.

Lue myös:

    Uusimmat