Tviittikohu jatkuu: Laura Huhtasaari syyttää nyt opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta sanojensa vääristelystä

Laura Huhtasaari ihmettelee arvostelua evoluutiokritiikistä: Tämä on kristitty maa 21:35

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari torjuu opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) kehotuksen jättää koulut ja niiden oppilaat rauhaan. Huhtasaari sanoo STT:lle, että opetusministeri on vääristellyt hänen sanojaan. Hän painottaa, että moitteet kohdistuvat aikuisiin.

Video: Laura Huhtasaari vieraili Huomenta Suomen vaaliaamussa tammikuussa.

–  En ole millään tavoilla viitannut oppilaisiin. Sillä ei ole väliä kuka sen työn on tehnyt. Koulun toiminnasta vastaavat vain aikuiset.

Huhtasaari sanoi, ettei hän itse opettajana sallisi julkaista esimerkiksi oppilastyötä, jossa on kuva poliitikosta ja tekstinä "terrori-iskut".

–  En antaisi tällaista julkaista koulun seinällä eikä Instagramissa. Opettajan vastuulla on se, kuinka poliittisesti värittyneitä asioita me annamme julkisuuteen, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren mukaan hänen saamansa runsaan palautteen perusteella kouluissa tapahtuu puoluepoliittista kasvatusta.

–  Eräs isä laittoi viestiä, että hänen kahdeksasluokkalainen poikansa kysyi, isi, miksi kannatat Lauraa, kun Laura on rasisti? Koulun aikuiset kertoivat näin.

Huhtasaaren mukaan vastuussa on koulu.

–  Opetusministerin pitää kysyä, toimiiko koulu tässä oikein kun pistää esille poliittisesti värittyneitä viestejä. Minäkin olen äiti. En minä halua että lapseni koulun käytävällä on kuva hänen äidistään massamurhaajana, Huhtasaari puhisi.

Huhtasaari sanoi toivovansa, että asiasta syntyy keskustelua.

–  Puoluepoliittinen kasvatus tai asennemuokkaus ei kuulu kouluihin, hän linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat