Mainos

TV-Talon tiilikaton asennus ja harjannostajaiset

Tiilikatto on mukavan äänetön kaikenlaisella tuulella ja tuiskulla Se on todella pitkäikäinen, kunhan vain muistaa käydä välillä huoltamassa sen. Nämä hyvät puolet eivät olleet jääneet huomaamatta televisiokatsojilta, jotka valitsivat TV-talon vesikatteeksi harmaan betonitiilen.

Kuten edellisellä kerralla nähtiin, kattorakenteet ristikkoineen ja alapohjineen tuotiin työmaalle viitenä elementtinä, joihin oli asennettu valmiiksi aluskate, tuuletusrimat ja ruoteet. Kun elementit oli nostettu paikoilleen seinien päälle, työmaalle jäi tehtäväksi oikeastaan vain tiilien asennus.

Tiilikattojen päätylistat on usein tehty pellistä. Täällä haluttiin antaa myös katolle edustava ja viimeistelty ilme, joten reunoihin käytettiin betonisia reunakiviä.

Ruoteet oli kiinnitetty jo tehtaalla tiilien valmistajan ohjeiden mukaan. Kun ruodejako oli näin laskettu valmiiksi, asentajien tarvitsi sovitella paikan päällä vain sivuttaisjako. Asennuksessa ei ollut mitään erikoisuuksia - tiilikaton asentaminenhan on paljolti suoraviivaista latomista. Reunarivit alhaalla, ylhäällä ja päädyissä täytyy kuitenkin kiinnittää naulaamalla, jotta ne pysyvät paikallaan pahimmassakin myräkässä.

Kun viimeinenkin harjatiili oli paikallaan, koitti hetki harjannostajaisille!

Rakentaja Jarmo Uutela osoitti kiitokset erityisesti rakentajille, unohtamatta kuitenkaan hankkeeseensa ainutlaatuisen piirteen tuonutta televisioyleisöä: "Ensin tarkastettiin äänestystulos ja sitten rakennettiin sen mukaisesti! Nyt tämä virtuaalitalo on myös oikeasti pystyssä."

Toimitusjohtaja Juha Salmi (FCC Oy) kertoi yhtenä tavoitteena olevan näyttää, kuinka hyvin suomalaiset rakentavat. Suomen Asuntomessujen messupäällikkö Pasi Hulkkonen puolestaan painotti sitä, kuinka asuntomessujen näkyvyys on muuttumassa ympärivuotiseksi muun muassa internetin vaikutuksen takia. TV-talo on tällä saralla tärkeä kokeilu: "Vaasan asuntomessut näkyvät nyt jo syksystä alkaen."

Eikä Vaasan asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakolla ole tietenkään mitään sitä vastaan: "Haluamme tuoda messuhankkeella esille Vaasaa ja sen tarjoamaa elämänlaatua. Harvassa suomalaisessa kaupungissa voi asua keskustan tuntumassa meren rannalla!"

Valittavana keittiön kaapit

Kun rakentajat Vaasassa palaavat arkeen ja jatkavat työtään, katsojillakin on taas mahdollisuus osallistua rakentamiseen. Kuten muistetaan, viimeksi äänestettiin kodinhoitohuoneesta. Voittajaksi osoittautui "Tavallisen perheen monitoimikeskus".

Tällä kertaa valitaan keittiön kaapistot ja kuten aikaisemminkin, vaihtoehtoja on kolme. Äänestysaikaa on maanantaihin 1.10.2007 klo 9 saakka.

Vaihtoehto 1.
Alaovissa on käytetty tumman pähkinän värisiä massiivikoivuovia, yläkaapeissa valkoiseksi maalattuja MDF-ovia Työtasot ovat tummaa Wenge laminaattia.

Vaihtoehto 2.
Ovet ovat valkoiseksi maalattuja suorapeiliovia, työtasot vaalean pähkinän värisiä laminaattitasoja.

Vaihtoehto 3.
Tässä vaihtoehdossa ovet ovat tammiviilua ja työtasot harmaata Ristijärven graniittia.

(JKA 21.9.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.