Tuusulassa suolahappovuodon jälkityöt jatkuvat – lähistön koulu ja päiväkoti palanneet normiarkeen

MTV paikalla: Myrkkykaasua ilmassa – koulua ja päiväkotia evakuoidaan Tuusulassa 3:34
MTV oli eilen paikalla Tuusulassa, kun vaarallista kaasua levisi ilmaan.

Tuusulan Jokelassa Uudellamaalla jatketaan tänään eilisen suolahappovuodon jälkitöitä.

Varastoidusta kontista maahan vuotanut suolahappo aiheutti keskiviikkona aamupäivällä Jokelassa vaaratilanteen. Onnettomuuspaikalla tehdään vielä maansiirto- ja puhdistustöitä, joiden kestosta ei ole tarkkaa tietoa, kertoo Tuusulan kunta tiedotteessaan.

Jälkitöiden alue on rajattu, ja sille meneminen on kielletty. Alueen ympäristössä liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta, koska alueella liikkuu työkoneita ja raskaita ajoneuvoja.

Jokelaan annettiin vuodon vuoksi eilen vaaratiedote, ja ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto Kolsan ja Takojan alueilla. Varotoimena Kolsan koulu ja päiväkoti evakuoitiin ja alue eristettiin.

Pelastuslaitos sai vuodon tukittua iltapäivän aikana, jonka jälkeen alueen eristys purettiin ja vaaratiedote kumottiin. Kolsan koulussa järjestettiin jo illalla kansalaisopiston kursseja, kunnan tiedotteessa kerrotaan. Koulu ja päiväkoti ovat tänään jatkaneet toimintaansa normaalisti.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut vaaratilanteen seurauksena. Jos alueella eilen liikkunut saa oireita, häntä kehotetaan hakeutumaan hoitoon Keusote Akuuttiin Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTiin.

Altistuminen suolahapposumulle voi aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä, silmien kirvelyä ja ihon palamista. Yleensä haittavaikutukset johtuvat pidempiaikaisesta altistumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat