Mainos

Tuulin ja Jennin yli 15 vuoden odotus päättyy tänään avioliittoon – "Auto ja koira rekisteröidään, ei parisuhdetta"

2:39

Tuuli Okkonen ja Jenni Hoppi ovat olleet yhdessä yli 15 vuotta. Pariskunnalla on kuukauden ikäinen tytär ja tänään pujotetaan sormukset sormiin, kun tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan. "Nyt tuntuu siltä, että olemme tasa-arvoisia perheenä ja pariskuntana", naiset sanovat.

Naiset tapasivat Kälviällä opiskellessaan kansanopistossa näyttelijätyön linjalla.

– Oli alkusyksy ja viikko siinä meni, kun aloimme seurustelemaan, kertoo Jenni Hoppi.

– Löytyi sielunkumppani eikä tuota ole tarvinnut vaihtaa, Tuuli Okkonen hymyilee ja katsoo puolisoonsa.

Kolme vuotta sitten Tuuli ja Jenni ottivat tatuoinnit ja pitivät isot juhlat parisuhteen rekisteröinnin kunniaksi. Avioliitto on kuitenkin aivan eri asia.

– Auto rekisteröidään ja koira rekisteröidään, Hoppi sanoo. 

– Se oli vähän sellainen lohdutuspalkinto, vaikka olikin edistystä entiseen tilanteeseen. Nyt tuntuu siltä, että olemme tasa-arvoisia perheenä ja pariskuntana, Tuuli Okkonen jatkaa. 

Hässäkkä maistraatissa

Nyt sylissä tuhisee suloinen tyttövauva.

– Tyttäremme syntyi kuukausi takaperin. Hänellä lukee kirjoissa avioliiton ulkopuolella syntynyt, vaikka olemme olleet 15,5 vuotta yhdessä ja hänet on yhdessä haluttu tähän maailmaan, Tuuli Okkonen harmittelee.

– Silloin, kun avioliittolaki meni läpi, niin se tuntui tosi hyvältä. Ihan itkukin pääsi. Epäilin vahvasti ja oli suuri iloinen yllätys, kun laki meni läpi, Hoppi muistelee.

Moni samaa sukupuolta olevista pareista on tehnyt maistraatille ilmoituksen rekisterimerkinnän muuttamisesta avioliitoksi 1.3. alkaen. Niin tekivät viime viikolla myös Hoppi ja Okkonen. Maistraatti on naisten mielestä hoitanut prosessia auttamatta myöhässä. 

– Saimme infoa, että tehkää ihan vapaamuotoinen hakemus. Lomakkeita ei tarvitse täyttää. Tämä yllätti, sillä olemme Suomessa. Kirjoitimme vapaamuotoisen hakemuksen ja samalla vaihdettiin kaikille sama sukunimi.

– Maistraatissa virkailija ihmetteli, mitä tämä on. Hänen piti mennä kysymään esimieheltään, miten tämä onnistuu. Ottivat kuitenkin hakemuksen vastaan. Nyt kuulimme, että lomake kuitenkin on julkaistu, pariskunta ihmettelee maistraatin toimia.

"Avioliittomme ei ole muilta pois"

Tänään on tarkoitus juoda kakkukahvit ja pujottaa sormukset sormeen.

– Jos sormukseni ehtii tulla, Tuuli Okkonen nauraa.

Pariskunta tietää, että heidän avioliitollaan on myös vastustajia.

– Aina on mielipiteitä ja niitä riitää maailman tappiin saakka. Se keskustelu kyllästyttää. Keneltä on poissa, että me olemme avioliitossa? Voidaanko antaa ihmisten vaan olla onnellisia?


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.