Mainos

Tuulikki Petäjäniemi selvittämään Jokelan kouluammuntaa

Oikeusministeriö haluaa selvittää myös internetin, erilaisten pelien ja median vaikutukset kouluammuntaan.

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, jonka selvittää Jokelan kouluammunnan tapahtumia tutkintalautakuntaa varten. Työryhmän puheenjohtajaksi on valittu varatuomari Tuulikki Petäjäniemi. Varsinainen tutkintalautakunta asetetaan myöhemmin.

Lukiolainen surmasi Jokelan koulukeskuksessa marraskuun 7.päivänä kahdeksan henkilöä ja itsensä. Tapahtumien tutkimisella pyritään ehkäisemään vastaavanlaisia tekoja ja parantamaan turvallisuutta.

Oikeusministeriön mukaan tutkimussuuntia ovat mm. tekoon mahdollisesti johtavat psykologiset tekijät mukaan lukien Internetin, erilaisten pelien sekä median toiminnan vaikutukset, mielenterveyspalvelujen toiminta sekä koulu-, poliisi- ja pelastustoimen varautuminen.

Lisäksi työryhmän on arvioitava, minkälaisia toimivaltuuksia tutkintalautakunta tarvitsee voidakseen suoriutua tehtävästään.

Valtioneuvosto asettaa varsinaisen tutkintalautakunnan sen jälkeen, kun tarvittavat säädösmuutokset on tehty. Jokelan surmien tutkintalautakuntaa ei voida asettaa onnettomuuksien tutkinnasta annetun lain nojalla, koska tapauksessa ei ole kyse onnettomuudesta, vaan rikollisesta teosta.

Työryhmä toimii enintään siihen saakka, kunnes lautakunta aloittaa toimintansa. Tarkoituksena on, että työryhmän jäsenet toimisivat myös tutkintalautakunnan jäseninä. Lautakunta tulee aikanaan antamaan tutkintaselostuksen suosituksineen.

Työryhmän puheenjohtaja on varatuomari Tuulikki Petäjäniemi.

Sen jäseniä ovat ylijohtaja Jarmo Littunen oikeusministeriöstä, valmiusjohtaja Janne Koivukoski sisäasiainministeriöstä poliisiylitarkastaja Robin Lardot sisäasiainministeriöstä, ylijohtaja Sakari Karjalainen opetusministeriöstä, apulaisosastopäällikkö Kristiina Pietikäinen liikenne- ja viestintäministeriöstä, ylilääkäri Tom Silfvast sosiaali- ja terveysministeriöstä, ylitarkastaja Maire Kolimaa sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä johtaja Tuomo Karppinen Onnettomuustutkintakeskuksesta. Työryhmän sihteerinä toimii johtava tutkija Kai Valonen Onnettomuustutkintakeskuksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.