Tutkiva toimittaja ammuttiin Ghanassa: Ahmed oli ajamassa kotiin, kun moottoripyörillä liikkuneet tappajat iskivät – poliitikko kannusti aikaisemmin rankaisemaan miestä

Sauditoimittajan tapporyhmään kuulunut mies pukeutui toimittajan vaatteisiin hämäykseksi 2:13
Sauditoimittaja Jamal Khashoggin tapporyhmään kuulunut mies pukeutui toimittajan vaatteisiin hämäykseksi.

Ghanalainen toimittaja on ammuttu sen jälkeen, kun poliitikko kannusti ihmisiä rankaisemaan häntä, kertoo BBC.

Tunnistamattomat, moottoripyörillä liikkuneet miehet ampuivat paikallisen median mukaan Ahmed Hussein-Sualea kolme kertaa maan pääkaupungissa Accrassa.

Raporttien mukaan Hussein-Sualea ammuttiin kahdesti rintaa ja kerran niskaan keskiviikko-iltana. 

Hussein-Suale oli jäsen Tiger Eye Private Investigations -järjestössä, joka oli tutkinut aikaisemmin korruptiota Ghanan jalkapallosarjoissa.

Poliitikko kannusti rangaistukseen

Uutinen korrupitosta johti Ghanan jakapalloliiton entisen puheenjohtajan elinikäiseen pannaan. BBC teki dokumentin skandaalista viime vuonna.

Dokumentin jälkeen ghanalainen kansanedustaja, Kennedy Agyapong levitti kuvia Hussein-Sualesta ja kannusti rankaisemaan häntä.

Jatkaa työtä

Tiger Eye -järjestö julkaisi BBC:n mukaan tiedotteen, jossa se kertoi olevansa hyvin järkyttynyt teosta. Samalla se kertoi jatkavansa tehtäväänsä.

Väkivalta lehdistöä vastaan on Ghanassa harvinaista. Kansainvälisen journalisteja puolustavan Committee to Protect Journalists -komitean mukaan maassa on tapettu vain yksi toinen journalisti vuoden 1992 jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat