Mainos

Tutkinnanjohtaja Joensuun ilmakivääriampujasta: "Suuremman vaaratilanteen mahdollisuus"

Poliisi on jatkanut sunnuntaina Joensuussa tapahtuneen ampumavälikohtauksen selvittämistä muun muassa teknisellä tutkinnalla.

Vuonna 1982 syntynyt mies ampui ilmakiväärillä kerrostaloasunnosta useita laukauksia lähiympäristöön. Yksi luodeista osui kävelemässä ollutta 31-vuotiasta naista kämmeneen. Nainen oli liikenteessä lapsensa kanssa. Poliisin mukaan ampumatilanteesta ei aiheutunut muita henkilövahinkoja, vaikka pahemminkin olisi voinut käydä.

– Asunnosta on ammuttu useita laukauksia. Vielä on selvittelyssä, kuinka monta laukausta on ammuttu ja minne ne ovat suuntautuneita. Jos lähistöllä olisi liikkunut enemmän ihmisiä, muihinkin ohikulkijoihin olisi varmasti osunut. Kyllä siinä on suuremman vaaratilanteen mahdollisuus ollut, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Timonen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Ilmakiväärillä ammuskelusta oli aiheutunut vauriota muun muassa lähiasuntoihin ja henkilöautoon. Epäillyn miehen asuntoa oli myös muuten vahingoitettu, siellä oli muun muassa laajahko vesivahinko.

– On vielä tutkinnan alla, onko kiinteistön vahingot aiheutettu samana päivänä kuin ammuskelu. Vahingot eivät kuitenkaan päiväkausia ole siellä olleet ja ne on selvästi tahallaan aiheutettu, Timonen sanoo.

Ampumisen tarkempi motiivi ei ole vielä selvinnyt tutkinnassa. Poliisin mukaan miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena, törkeänä vahingontekona ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.