Tutkimusryhmä onnistui laskeutumaan käärmeitä ja raatoja kuhisevaan "helvetinkuiluun" Jemenissä – katso videolta, miltä pahamaineisessa luolassa näyttää

Kansainvälinen tutkimusryhmä on onnistunut laskeutumaan Jemenissä luolaan, jota kutsutaan "helvetinkuiluksi". Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Tiettävästi kukaan ei ole aiemmin laskeutunut pahamaineiseen luolaan, jonka syvyys on peräti 112 metriä. Luola sijaitsee Jemenin Al-Mahran provinssin itäosassa.

Riivatuksi uskotusta luolasta löytyi kuolleita eläimiä

Paikalliset ovat karttaneet luolaa, siellä perimätiedon mukaan se on pahuuden riivaama.

Inhottavia löydöksiä luolasta tehtiinkin – joskaan ei demoneita: tutkijat havaitsivat kuolleita eläimiä ja käärmeitä.

– Käärmeitä siellä on, mutta ne eivät häiritse ketään, jos niitä ei häiritä, sanoo geologian professori Mohammed al-Kindi Omanin saksalaiselta teknologian yliopistolta.

Daily Mailille haastattelun antanutKindioli yksi kahdeksasta luolaan laskeutuneesta tutkijasta.

– Intohimo sai meidät tekemään tämän, sillä meistä tuntuu siltä, että tällä saatiin tuotua esiin palanen Jemenin historiaa, al-Kindi jatkaa.

Luolasta kerättiin näytteitä

Tutkijat keräsivät luolasta maaperänäytteitä, vettä, kiviä ja kuolleita eläimiä. Näitä ei olla vielä ehditty analysoimaan, mutta ryhmä vakuuttaa tiedottavansa aiheesta pian lisää.

– Siellä oli myös kuolleita lintuja, joista lähti hieman pahaa hajua, mutta ei kuitenkaan mitään täysin sietämätöntä, al-kindi kuvailee.

Daily Mailin mukaan on esitetty väitteitä siitä, että luola olisi vanha tulivuori, joka tulee vielä purkautumaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat