Mainos

Tutkimus: Ylipainoisilla vähemmän seksiä, enemmän riskejä

Ranskalaisen tutkimuksen mukaan ylipainolla on negatiivinen vaikutus seksuaaliterveyteen.

Ylipaino saattaa vaarantaa seksuaaliterveyden, kertoo uusi tutkimus. Ranskalaiset tutkijat havainnoivat yli 12 000 miehen ja naisen seksuaalielämää. Tutkittavat asuivat Ranskassa, olivat iältään 18-69 –vuotiaita, ja heitä oli tutkimusryhmässä kaikenpainoisia.

Tutkimuksessa havaittiin, että ylipainoiset henkilöt eivät olleet seksuaalisesti yhtä aktiivisia kuin hoikat henkilöt, kertoo webmd.com. Ylipainoiset henkilöt kuitenkin käyttäytyivät muita todennäköisemmin riskialttiilla tavalla seksiä harrastaessaan.

E-pillerit epäsuosiossa

Tutkimuksessa havaittiin muun muassa, että suunnittelemattoman raskauden riski oli nelinkertainen ylipainoisten naisten ryhmässä verrattuna normaalipainoisiin. Kuitenkin oli 30 prosenttia epätodennäköisempää, että ylipainoisilla naisilla oli ollut seksuaalikumppani viimeisen vuoden aikana.

Ylipainoisten ryhmässä käytettiin 70 prosenttia epätodennäköisemmin e-pillereitä. Ryhmä käytti myös kahdeksan kertaa muita todennäköisemmin ehkäisymenetelmiä, jotka eivät ole kovin tehokkaita. Tällaisia ovat esimerkiksi yhdynnän keskeyttäminen.

Viimeisen viiden vuoden aikana tarttuneita sukupuolitauteja esiintyi naisten keskuudessa suunnilleen saman verran riippumatta heidän painostaan. Ylipainoiset naiset olivat löytäneet seksikumppanin netistä viisi kertaa muita todennäköisemmin.

Tutkijoiden mukaan ylipaino on yksi modernin maailman nopeimmin kasvavia epidemioita. USA:ssa kaksi kolmasosaa aikuisista on ylipainoisia.

MTV3/Helmi

Lähde: Webmd.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.