Mainos

Tutkimus: Yksi neljästä amerikkalaistytöstä ollut väkivaltainen koulussa

Uuden tutkimuksen mukaan joka neljäs amerikkalainen teinityttö on käyttäytynyt väkivaltaisesti koulussa tai töissä.

Tutkimuksessa haastateltiin 33 000 tuhatta 12-17 -vuotiasta tyttöä. Tutkijat havaitsivat, että 26 prosenttia haastatelluista oli ollut mukana vakavassa tappelussa koulussa tai työpaikalla, joutunut kahden ryhmän väliseen tappeluun tai oli hyökännyt jonkun kimppuun tarkoituksenaan vahingoittaa, Päihteidenkäytön ja mielenterveyspalveluiden virasto kertoo google.comin mukaan.

– Yleisön mielessä teinien väkivalta yhdistetään usein poikiin. On selvää, että ongelma on levinnyt myös tyttöjen keskuuteen, tutkimus toteaa.

Poikien keskuudessa väkivalta on suurempi ongelma: samantapaisessa tutkimuksessa 33 prosenttia pojista oli ollut mukana väkivaltaisissa kohtaamisissa.

18 prosenttia haastatelluista tytöistä oli joutunut vakavaan tappeluun koulussa tai töissä, 14 prosenttia oli ollut mukana kahden ryhmän välisessä riidassa, ja lähes kuusi prosenttia oli suunnitellut jonkun kimppuun hyökkäämistä. Jotkin olivat olleet mukana useammanlaisessa yhteenotossa.

Väkivaltaa esiintyi useammin nuorilla, jotka joivat alkoholia tai polttivat kannabistuotteita. Köyhien perheiden lasten ja koulua käymättömien nuorien keskuudessa esiintyi myös enemmän väkivaltaa. Huonoja arvosanoja saavat oppilaat olivat todennäköisemmin väkivaltaisia.

Vähiten väkivaltaisia tutkimuksen mukaan olivat aasialaiset nuoret, joista 17 prosenttia oli ollut mukana kahnauksissa. Tutkimus tehtiin vuosina 2006-2008. Edellisen, vuosina 2002-2004 tehdyn tutkimuksen tulokset olivat samantapaisia.

MTV3/Helmi

Lähde: Google.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.