Tutkimus: Tytöt eivät ole luonnostaan huonompia matematiikassa

Uusi tutkimus osoittaa, että tytöt eivät ole luonnsotaan huonompia matematiikassa, kuten on uskottu. Eroja sukupuolten välillä selittävät pikemminkin kulttuuriset tekijät, Daily Mail uutisoi.

Tutkijat ovat aiemmin uskoneet, että tyttöjen verrattain huonommat arvosanat matematiikassa johtuvat miesten ja naisten biologisista eroista. Uusi Wisconsin-Madisonin yliopistossa tehty tutkimus kuitenkin kyseenalaistaa uskomuksen. Tutkimus julkaistiin Notices of the American Mathematical Society -julkaisussa.

Uudessa tutkimuksessa oli mukana aiempaa enemmän maita, yhteensä 86. Kulttuuristen tulkintojen tekeminen oli helpompaa, sillä mukana oli nyt myös paljon ei-länsimaisia valtioita.

– Pojat, kuten myös tytöt, ovat parempia matematiikassa niissä yhteiskunnissa, joissa sukupuolten välillä vallitsee parempi tasa-arvo. Tämä on uusi ja tärkeä tieto, professori Jonathan Kane Wisconsin-Whitewaterin matematiikan ja tietojenkäsittelyn laitokselta kertoo.

– Tässä ei ole kysymys biologiasta. Yksikään tutkimustuloksistamme ei väitä, että sukupuolten väliset biologiset erot ovat merkittävin syy sukupuolten välisissä eroissa matikassa. Sen sijaan, kansainväliset tutkimukset viittaavat vahvasti siihen, että kysymys on kulttuuriseikoista, jotka ovat erilaisia eri maissa, ja näitä tekijöitä pystymme muuttamaan, Kane sanoo.

Monissa maissa keski- ja ylätasolla matemaattista sukupuolieroa ei ilmene lainkaan. Joissakin maissa ero on myös viime vuosikymmeninä kaventunut. Esimerkiksi Yhdysvalloissa yläasteikäisten poikien ja tyttöjen testitulokset ovat nyt tasoissa, vaikka vielä 40 vuotta sitten ero sukupuolten välillä oli merkittävä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja