Tutkimus: Tästäkö homofobia johtuu?

Tutkimusten mukaan seksuaalivähemmistöjä inhoava ihminen on usein sodassa itsensä kanssa.

Psykologisissa testeissä on selvitetty, että homofobiasta kärsivät henkilöt saattavat olla viehättyneitä omasta sukupuolestaan, mutteivät voi myöntää sitä itselleen.

Tutkijat New Yorkissa, Essexissä ja Kaliforniassa ovat löytäneet merkkejä siitä, että homofobiasta kärsivät henkilöt löytävät itseään muistuttavia piirteitä seksuaalivähemmistöjen edustajista, kertoo Daily Mail.

Tutkijat toteuttivat yhteensä neljä koetta, johon kuhunkin osallistui 160 oppilasta USA:ssa ja Saksassa. Koehenkilöt muun muassa kertoivat kotioloistaan, tekivät tehtäviä ja katselivat kuvia ja sanoja, jotka liittyvät seksuaaliseen suuntautumiseen.

Vanhemmilla myös merkitystä

Psykologian professori RichardRyanin mukaan seksuaalivähemmistöjä inhoava ihminen on usein sodassa itsensä kanssa homouteen liittyvien kysymysten vuoksi, ja tämä sisäinen konflikti kääntyy usein ulospäin.

Essexin yliopiston luennoitsija NettaWeintsteinin mukaan ne ihmiset, jotka pitävät itseään heteroina mutta osoittavat psykologisissa testeissä kiinnostusta omaan sukupuoleensa, kokevat homoseksuaalisuuden uhkana.

Tutkijoiden mukaan fobiasta kärsivän täytyy salata todellinen seksuaalisuutensa, koska useiden homofobiasta kärsivien lapsuudessa homous ei ole ollut hyväksyttävä asia.

Tutkimuksessa saatiin tuloksia, jotka tukevat Rochesterin yliopistossa New Yorkissa tehtyjä selvityksiä. Näiden selvitysten mukaan kontrolloivat vanhemmat usein estävät ihmistä hyväksymästä itseään. Lastaan tukevien vanhempien jälkikasvun oli usein helpompi hyväksyä oma seksuaalisuutensa.


Lue myös:


MTV3

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja