Tutkimus: Sinkkuelämää-sarjan katsominen edistää seksuaaliterveyttä!

Tutkijat ovat havainneet, että Sinkkuelämää-sarja auttaa naisia puhumaan seksuaaliterveydestä ja sukupuolitaudeista kumppaninsa kanssa.

Etkö uskalla kysyä uudelta kumppaniltasi, onko hän käynyt sukupuolitesteissä? Ei hätää – avaa televisio ja aloita Sinkkuelämää-maraton, niin ongelma ratkeaa!

Tutkimuksen mukaan sinkkunaisista kertovan sarjan katsominen auttaa hankalista parisuhdeasioista puhumista, kertoo Daily Mail.

Tutkimukseen osallistui 243 opiskelijaa, joille näytettiin kolmea eri versiota Sinkkuelämää-sarjan jaksosta. Yhdessä jaksossa sarjan henkilöt Samantha ja Miranda keskustelevat lääkärin, ystävien ja muiden kanssa HIVistä ja klamydiasta; toisessa versiossa taudit esiintyivät, mutta niistä ei keskusteltu syvällisesti kenenkään kanssa.

Kolmas ryhmä katsoi aivan toisenlaisen jakson sarjasta. Kyseisessä jaksossa ei puhuttu sukupuolitaudeista.

Heti katselun jälkeen opiskelijat haastateltiin, ja kaksi viikkoa myöhemmin he täyttivät kyselyn ja paljastivat muun muassa ovatko puhuneet muiden kanssa seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista.

"Melko huomattava muutos"

Huikea 46 prosenttia vastaajista, jotka näkivät Sinkkuelämää-sarjan neitojen keskustelevan sukupuolitaudeista sarjan jaksossa, keskusteli samasta aiheesta myös oman kumppaninsa kanssa myöhemmin.

Jos vastaaja taas oli nähnyt sarjan jaksosta version, jossa sukupuolitaudit olivat esillä mutta keskustelut puuttuivat, kyselyn tulos oli 21 prosenttia. Aivan muun jakson katsoneista vain 15 prosenttia oli keskustellut seksuaaliterveydestä kumppaninsa kanssa kokeen jälkeen.

Sama tulos pätee sekä miehiin että naisiin.

– Se on melko huomattava muutos käyttäytymisessä vain yhden TV-sarjan jakson katsomisen jälkeen, totea tutkimuksen tekijä Emily Moyer-Gusé Ohion yliopistosta.

Tutkijat havaitsivat myös, että Sinkkuelämää-sarjan hahmoihin samaistuvat henkilöt uskalsivat puhua sukupuolitaudeista kumppanin, ystävän tai lääkärin kanssa.


MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja