Tutkimus: Seksuaalinen nautinto lisääntyy iän myötä

Naisten seksuaalinen aktiivisuus vähenee iän myötä, mutta seksuaalinen nautinto sen sijaan lisääntyy, uusi tutkimus osoittaa.

Seksuaalinen mielihyvä lisääntyy suurimmalla osalla naisista iän myötä, USA Today uutisoi. Naiset kiihottuvat herkemmin ja saavat enemmän orgasmeja vanhetessaan. Tämän osoittaa uusi Kalifornian yliopiston ja Veterans Affairs San Diego Healthcare Systemin tekemä tutkimus. Tutkimustulos julkaistiin The American Journal of Medicine -julkaisussa.

Iän myötä seksuaalinen aktiivisuus voi vähetä, mutta naiset haluavat pitää mielenkiintoa seksiä kohtaan yllä monesta eri syystä, The American Journal of Medicine -julkaisussa todetaan. Seksi koetaan tärkeäksi esimeriksi parisuhteen kestävyyden takia.

Tutkimukseen osallistui 806 naista, jotka ovat osa 40-vuotista tutkimusta. Naiset vastasivat kysymyksiin seksuaalisesta aktiivisuudesta, terveydestä, hormonien käytöstä, kiihottumisesta, liukuvoiteen käytöstä, orgasmista, epämukavuuksista, seksuaalisesta halukkuudesta ja tyydytyksestä.

Tutkimukseen osallistuneiden keskimääräinen ikä oli 67 vuotta ja 63 prosenttia osallistuneista oli postmenopaussi-iässä.

Tutkimustuloksia:

– 67 prosenttia tutkimukseen osallistuneista sai orgasmin joka kerta tai melkein joka kerta yhdynnässä. Nuorimmat ja vanhimmat tutkimukseen osallistuneista naisista saivat eniten seksuaalista mielihyvää orgasmeista.

– Voimakkainta kiihottumista kokivat nuoret naiset, mutta yksi viidestä 80-vuotiaasta tai yli 80-vuotiaasta raportoi kiihottuvansa ja saavansa orgasmin melkein aina tai aina.

– Seksuaalisesti aktiivisimmat naiset olivat kohtuutyytyväisiä (24 prosenttia) tai todella tyytyväisiä (54 prosenttia) emotionaaliseen läheisyyteen seksin aikana. Tyytyväisyys emotionaaliseen läheisyyteen oli kytköksissä myös säännöllisiin orgasmeihin.

– Seksuaalinen aktiivisuus vähentyi iän myötä, mutta melkein puolet (47,5 prosenttia) vanhimmista naisista raportoi kokevansa seksuaalista nautintoa aina tai melkein aina. Nuorimmat naiset raportoivat olevansa hyvin tyytyväisiä seksielämäänsä harvemmin (33,5 prosenttia).

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: USA Today

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja