Tutkimus paljasti: Tätä mies kaipaa seksin sijaan

Tutkimuksen mukaan mies ei kaipaakaan lisää seksiä suhteeseen. Sen sijaan hän haluaa halauksia.

Tutkimuksen mukaan mies kaipaa pitkässä suhteessa halauksia ja hellittelyä, jotta tuntisi olonsa tyytyväiseksi. Tutkimuksessa selvisi myös, että miehet kertovat olevansa tyytyväisiä parisuhteeseen, kun naiset hehkuttavat tyytyväisyyttä seksiin.

Tutkimukseen osallistui 1009 pariskuntaa muun muassa Yhdysvalloista, Japanista ja Espanjasta, kertoo livescience.com. Osa pareista oli ollut yhdessä jopa 51 vuotta; puolella tutkittavista oli takanaan ainakin 25 yhteistä vuotta.

Parit täyttivät psykologisen kyselyn ja kertoivat tyytyväisyydestään muun muasssa parisuhteen ja seksin suhteen.

"Sukupuolen perusteella ei saa tehdä oletuksia"

Tutkimus paljasti, että terve mies sanoo olevansa tyytyväinen parisuhteeseensa 1,67 kertaa todennäköisemmin kuin sairas mies. Japanilaiset ja amerikkalaiset miehet olivat tyytyväisiä suhteisiinsa, brasilialaiset ja espanjalaiset vähemmän.

Miehet olivat sitä onnellisempia, mitä pidemmässä suhteessa olivat. Naisten onnellisuus sen sijaan laski, kun suhde oli kestänyt vuodesta viiteentoista. 20-50 vuotta kestänyt suhde teki naisistakin onnellisempia.

Pitkissä suhteissa naisten seksuaalinen tyytyväisyys lisääntyi. Miehet taas olivat tyytyväisiä, jos saivat pitkässä suhteessa halauksia, suukkoja ja hellyydenosoituksia.

Tutkijat eivät osanneet odottaa tutkimuksesta tällaisia tuloksia.

– Tutkimuksen hyödyllisin viesti lienee se, ettei sukupuolen perusteella saa tehdä ennakko-oletuksia. Koskaan ei voi olla varma, osuuko oikeaan, kertoo tutkimusta tehnyt JuliaHeiman.

Tule eroottisille ostoksille – tästä Helmi-kauppaan!

MTV3/Helmi

Lähde: Livescience.com

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja