Tutkimus paljastaa: Lähes 60 prosenttia suomalaisista on valmiita tinkimään omasta elintasostaan koronan seurausten selättämiseksi

Lähes 60 prosenttia suomalaisista on valmiita tinkimään eduistaan ja elintasostaan koronaviruksen taloudellisten seurausten selättämiseksi, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan arvo- ja asennetutkimus.

Toista mieltä oli 18 prosenttia kansalaisista.

Evan mukaan valmius uhrata omaa hyvinvointia yhteisen hyvän eteen vaihtelee erityisesti työelämään liittyvien muuttujien ja puoluekannatuksen mukaan. Esimerkiksi yrittäjistä 72 prosenttia ilmaisee kyselyn mukaan tinkimisvalmiutta, mutta eläkeläisistä vain 48 prosenttia.

Eva kysyi suhtautumisesta koronavirusepidemian talousvaikutuksiin 2 060 ihmiseltä Taloustutkimuksen internet-paneelissa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kansalaisista 67 prosenttia oli sitä mieltä, että talouden kriisiytymisen torjuminen on yhtä tärkeää kuin koronaviruksen leviämisen estäminen.

Yli puolet arvioi, että kriisin vaikutukset tuhoavat Suomen talouden pitkiksi ajoiksi. Keskimääräistä vähemmän synkkiä olivat hallituspuolueiden äänestäjien, akateemisesti koulutettujen sekä nuorten ja opiskelijoiden arviot.

85 prosenttia vastaajista kuitenkin uskoo, että koska Suomi on selvinnyt ongelmistaan aina ennenkin, se selviää myös nyt.

Lue myös: 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja