Tutkimus: Painonpudotus onnistuu parhaiten 28-vuotiailta

Onnistuneimmat painonpudottajat ovat noin 28-vuotiaita, paljastaa uusi tutkimus.

Uuden tutkimuksen mukaan 30 ikävuotta lähestyvät naiset karistavat rasvamakkarat nopeammin, koska heillä on enemmän aikaa ja tahdonvoimaa kuin muun ikäisillä naisilla, kertoo Dailymail.co.uk.

Yli parikymppiset myös murehtivat enemmän painostaan, joten he jaksavat keskittyä tavoitteisiinsa painonpudotuksessa.

Vastavuoroisesti yli kolmekymppiset naiset ovat usein liian kiireisiä vahtimaan painoaan, kun taas monet 40–50-vuotiaat ovat yksinkertaisesti menettäneet kiinnostuksensa tavoitella täydellistä vartaloa.

– Mitä kauemmin vanhemmat naiset ovat vakaassa ja onnellisessa parisuhteessa, sitä mukavammaksi he väistämättä tuntevat olonsa kehossaan ja hyväksyvät kurvinsa, kertoo tutkija Sue Beck.

Tutkimuksessa todettiin naisten kokeilevan kahta dieettiä tai terveiden elämäntapojen aloittamista viime vuonna – ja he käyttivät kuntosaliin, urheilutarvikkeisiin tai painonpudotuspalveluihin keskimäärin 155 euroa vuodessa. Tästä huolimatta melkein kolmannes myönsi ainakin toisen dieeteistä epäonnistuneen.

– Naiset menevät nyt naimisiin myöhemmin kuin koskaan. Monet 28-vuotiaat ovat vielä sinkkuja ja heidän aktiivinen sosiaalinen elämänsä ja deittailukuvionsa selittävät sen, miksi he onnistuvat säilyttämään sopusuhtaisen ulkomuotonsa sekä syömään terveellisesti, Beck selventää.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja