Tutkimus: Korvavalo tehokas piristys väsymystä vastaan

Oulun yliopiston ja kirkasvalokuulokkeita valmistavan Valkee-yhtiön tekemässä tutkimuksessa on todettu, että korvien kautta aivoihin ohjattava kirkasvalo lievittää kaamosmasennuksen oireita yhtä tehokkaasti kuin tavallinen kirkasvalohoito.

Oulun yliopiston ja kirkasvalokuulokkeita valmistavan Valkee-yhtiön tekemässä tutkimuksessa on todettu, että kaamosoireita, kuten väsymystä, voidaan hoitaa tehokkaasti kirkasvalokuulokkeiden avulla.

Korvien kautta aivoihin välittyvä kirkasvalo on tutkimuksen mukaan yhtä tehokasta kuin perinteinen kirkasvalohoito, jota annetaan silmien kautta.

Vuoden 2009 tammi-helmikuussa tehdyssä kokeessa 90 kaamosmasennuksesta kärsivää potilasta kokeili kirkasvalohoitoa 12 minuutin ajan päivässä. Heistä 92 prosenttia koki oireiden poistuvan neljän viikon kuluessa.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitosksen tutkimus on todennut kirkasvalohoidon hyödyt kaamosta vastaan: Kirkasvalolamppu auttaa heräämään aamuisin, mutta sen käytön on oltava säännöllistä. Auringon korviketta on nautittava vähintään viitenä päivänä viikossa 30-60 minuuttia kerrallaan. Illalla nautittu valohoito ei vaikuta seuraavaan päivään, vaan lampun on oltava päällä nimenomaan aamulla, eli aamukuuden ja kymmenen välillä.

Kaamosväsymyksen oireita ovat muun muassa väsymys, huono unenlaatu, uupumus, suorituskyvyn lasku sekä lisääntynyt ruokahalu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja