Mainos

Tutkijat: Kahvin juonti puolittaa syöpäriskisi – näin paljon tarvitset päivittäin

Amerikkalaistutkijoiden mukaan kahvin sisältämillä luonnollisilla antioksidanteilla saattaa olla syövältä suojaavia ominaisuuksia.

Amerikkalaisen Cancer Society in Atlanta -järjestön tutkijaryhmän selvityksen mukaan neljä kuppia kahvia päivässä voi puolittaa riskin hengenvaaralliseen suusyöpään. Tutkijoiden mukaan päivittäinen kahvin juonti ehkäisee tehokkaasti kasvainten muodostumista suun ja kurkun alueelle. Kaikista yllättävin havainto oli tutkijoiden mukaan kuitenkin se, että kahvin positiiviset vaikutukset ovat samat myös tupakoitsijoilla sekä alkoholia säännöllisesti nauttivilla ihmisillä.

Myös kofeiinittomalla kahvilla huomattiin olevan samanlaisia vaikutuksia, joskaan ei yhtä tehokkaita. Tutkijat epäilevätkin kahvin syöpää ehkäisevien ominaisuuksien piilevän sen sisältämissä sadoissa luonnollisisissa antioksidanteissa.

Tuoreet tutkimustulokset tukevat muutama vuosi sitten julkaistua kahvitutkimusta, jossa kahvin todettiin vähentävän syöpäriskiä joopa 39 prosentilla. Kahvilla on myös todettu olevan suolistosyöpää sekä Alzheimerin tautia ehkäiseviä vaikutuksia. Liian suurissa määrissä kahvi voi kuitenkin olla haitallista ainakin riskiryhmille, sillä se kohottaa verenpainetta ja voi nostaa sydämen sykettä.

Cancer Society in Atlanta -järjestön tutkijat analysoivat lähes miljoonan amerikkalaisen miehen ja naisen terveystietoja selvittääkseen kahvin vaikutuksia. Nämä ihmiset olivat ilmoittautuneet vapaaehtoisesti vuosien seurantatutkimukseen jo vuonna 1982.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.