Alustava tutkimustulos: Koronatartunnan voi saada kahdesti, ensimmäinen vahvistettu tapaus julki, näin mies oireili eri kerroilla – WHO ei halua ihmisten vetävän johtopäätöksiä

Ulkomailta Hongkongiin palaaville asetetaan karanteenirannekkeet – sijainnin jakava laite kiinnitetään henkilöön heti lentokentällä:"Meidän tulee varmistua siitä, että ihmiset pysyvät kotona" 2:07
Katso video: Maaliskuussa Hongkongiin palaaville matkustajille asetettiin karanteenirannekkeet.

33-vuotias mies olisi alustavien tutkimusten perusteella sairastanut koronan kahdesti tämän vuoden aikana. Ensimmäisen tartunnan aikana miehellä oli oireita, mutta toisessa koronatapauksessa hän oli oireeton. Asiasta kertoo CNN.

Ensimmäisessä tapauksessa miehellä oli yskää, kipeä kurkku, kuumetta ja päänsärkyä kolmen päivän ajan. Testin perusteella hänellä oli koronavirus.

Toisessa tapauksessa mies oli palaamassa Hongkongiin matkaltaan Espanjaan, kun koronavirustesti osoittautui positiiviseksi.

Miestä hoidettiin uudestaan sairaalassa, mutta tällä kertaa hänellä ei ollut oireita.

Tutkimuksessa Hongkongin yliopiston tutkijat sekä muiden Hongkongin sairaaloiden työntekijät analysoivat potilaalta otettuja näytteitä. Näytteet olivat otettu 10 päivän jälkeen ensimmäisen tapauksen oireiden alusta ja päivä sen jälkeen, kun mies joutui toisen kerran sairaalaan.

Näytteiden perusteella mies olisi saanut koronaviruksen kaksi eri mutaatiota.

WHO toppuuttelee

Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntija Maria Van Kerkhove toppuutteli ihmisiä vetämästä johtopäätöksiä tutkimuksesta.

– On tärkeää, että laitamme tämän kontekstiin.

Hän myös piti täysin mahdollisena, että kyseessä ensimmäinen dokumentoitu tapaus, jossa henkilö on saanut koronaviruksen kahdesti.

Lue myös:

    Uusimmat