Mainos

Tutkija: Suomella liian ruusuinen kuva itsestään kriisinhallinnassa

Helsingin yliopiston tutkijan mukaan suomalaisilla on liian positiivinen kuva itsestään kriisinhallinnassa.

– Ollut jo pitkän aikaa, sanoo Huomenta Suomessa vieraillut tutkija Katja Creutz Ulkopoliittisesta instituutista.*

– Suomi ei enää kuulu näihin kriisinhallinnan johtaviin maihin, kehittävät maat ovat ottaneet suurimmaksi osaksi tehtävän hoitaakseen, Creutz kuvailee.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan yli 50 valtiota on luvannut lähettää vahvistuksia YK:n rauhanturvaoperaatioihin. Obama kertoi asiasta YK:n yleiskokouksen ohessa pidetyssä rauhanturvaoperaatioiden huippukokouksessa.

Suomi osallistuu tällä hetkellä ulkoministeriön mukaan 12 sotilaalliseen kriisinhallinta- tai sotilastarkkailijaoperaatioon. Tämä käsittää noin 500 sotilasta sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä eri puolilla maailmaa.

– Sillä rintamalla olisi parannettavaa varmasti, Creuzt sanoo.

"Me olemme pieni maa"

Suomen maine maailmalla on ollut pohdinnassa sen jälkeen, kun iskut vastaanottokeskuksiin levisivät maailmalle.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija muistuttaa, että maailmalla harvaa oikeasti kiinnostaa Suomi. Viime päivinä muun muassa Lahdessa nähty Klu Klux Klan -asuinen henkilön kuvat levisivät The New York Timesin sivuille asti.

– Me ollaan pieni maa. Karkeasti sanottuna, ei kukaan oikeasti välitä jos Suomessa joku yksittäinen henkilö tai edes pääministeri tai presidentti antaa yhden harkitsettoman lausunnon. Meitä se voi häiritä, mutta en usko, että Obama tai Putin tai joku muu, menettää yöunensa sellaisen takia, Charly Salenius-Pasternak sanoi Huomenta Suomessa.

*Oikaisu 1.10. klo 6.55: Tutkija Creutzin titteli muutettu. Hän on Ulkopoliittisen instituutin tutkija - alkuperäisessä jutussa sanottin virheellisesti, että hän työskentelisi Etnisten suhteiden ja nationalismin tutkimuskeskuksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.