Turvataanko polttoainejakelu lakkojen aikana? Teollisuusliitto ja Huoltovarmuuskeskus koolla tänään

Huoltovarmuuskeskus neuvottelee maanantaina Teollisuusliiton kanssa polttoainejakelun rajaamisesta poliittisten lakkojen ulkopuolelle.

Huoltovarmuuskeskus on vaatinut bensiinin ja dieselin jakelun rajaamista lakkojen ulkopuolelle, koska niiden saatavuus voisi vaarantua lakkojen pitkittyessä.

– Hamstraamiselle ei ole tarvetta nyt, eikä missään muussakaan tilanteessa. Varastoissa riittää polttoainetta usean kuukauden tarpeisiin. Kyse on siitä, että lakkorajat on nykyisellään määritelty niin, että polttoaineiden jakelua rajoitetaan, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen kertoo MTV Uutisille.

SAK:n ammattiliittojen poliittiset lakot vientiteollisuudessa jatkuvat maanantaina.

Känkänen toivoo Teollisuusliitolta päätöksiä lakkojen rajaamisesta lähipäivinä.

– Nyt on tärkeää, että lakkorajoja voidaan liittojen toimesta tarkistaa niin, että lakon pitkittyessäkään ongelmia ei pääse syntymään. Keskustelemme Teollisuusliiton maanantaina ja tavoitteena on, että heiltä saadaan viimeistään lähipäivinä sellainen ratkaisu, että polttoaineen jakelu riittävällä tavalla varmistetaan. 

Teollisuusliitto ei ole tehnyt päätöksiä polttoainejakelun rajaamisesta, kertoo puheenjohtaja Riku Aalto. 

Aallon mukaan Teollisuusliitto on pyytänyt Huoltovarmuuskeskukselta tarkennuksia, ja asiasta keskustellaan maanantaina.

SAK:n jäsenliittojen poliittiset lakot vientiteollisuudessa jatkuvat näillä näkymin perjantaihin saakka.

Lakoilla liitot vastustavat maan hallituksen työmarkkinamuutoksia, kuten paikallisen sopimisen laajentamista ja sosiaaliturvaleikkauksia.

Lue myös:

    Uusimmat