Turvapaikanhakija kiittää Ruotsin rajatarkastuksia – "Meitä on tullut liikaa"

Ruotsissa Malmöön saapuneet turvapaikanhakijat ovat niin kiitelleet kuin huolehtineet Ruotsin ratkaisua rajatarkastusten käyttöönotosta, kertovat ruotsalaiset Aftonbladet ja Expressen.

Aftonbladetille turvapaikanhakijat myöntävät, että turvapaikanhakijoita on tullut hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa. Malmön siirtolaiskeskuksessa tilanne on jo pitkään ollut sekava.

Aftonbladet vieraili Malmön pakolaiskeskuksessa, jonne turvapaikkaa hakeneet ihmiset tuodaan. Keskus on ollut täynnä pitkään.

– Sulkekaa rajat, meitä on tullut tänne liikaa. Ruotsalaiset eivät voi pitää huolta meistä kaikista, sanoo 21-vuotias Abdei Fattah.

Fattah kertoo, että pakolaiskeskuksen lattialla nukkuu lapsia ilman peittoja tai tyynyjä. Henkilökunta on stressaantunut.

– Olen yllättynyt millaista täällä on. Jos Ruotsi ei pysty huolehtimaan pakolaisista kunnolla, niin he eivät ota niin montaa, huolehtii 37-vuotias Amer Anaout Syyriasta.

Ruotsin Maahanmuuttoviraston mukaan tilanne ei ole kaaosmainen.

– Viimeiset päivät ovat itseasiassa olleet rauhallisempia kuin viime viikot. Ihmiset istuvat lattialla, koska odottavat siirtoa vastaanottokeskukseen ja kaikille on jaettu peitot. Tulijoiden tervetulopaketissa jaetaan peitot kaikille, kertoo Aftonbladetille Jägersron maahanmuuttokeskuksen johtaja Patricio Mora.

Expressenille maahan tulleet turvapaikanhakijat ovat iloinneet siitä, että ehtivät maahan ennen rajatarkastusten käyttöönottoa. Sen jälkeen on herännyt huoli perässä tulevista läheisistä.

– Vaimoni ja kaksi lastani ovat edelleen Hampurissa. En tiedä miten he pääsevät Ruotsiin jos raja suljetaan, 31-vuotias Ahmed huolehtii Expressenille. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja