Turussa tietomurto opetuksen verkkopalveluihin – tunnustietoja saattanut vuotaa

Turun kaupungin opetuksen OPAS-verkkopalveluihin kohdistui viikonlopun ja maanantaiaamun 12.4. aikana tietomurto, Turun kaupungin sivistystoimiala tiedottaa.

OPAS-verkkopalvelua käyttävät Turun kaupungin opettajat, oppilaat ja opiskelijat opetuksen toteuttamiseen ja yhteydenpitoon.

Ulkopuolinen tietomurto OPAS-ympäristöön on tapahtunut Turun kaupungin sivistystoimialan mukaan kiristyshaittaohjelman levittämiseksi, mutta levittäminen on onnistuttu ylläpitoprosessein estämään.

Tiedotteen mukaan siihen on kuitenkin syytä varautua, että OPAS-ympäristön käyttäjien tunnustietoja on päässyt tietomurron tekijöiden käsiin, ja siksi varotoimenpiteenä kaikkia opettajia, oppilaita ja opiskelijoita sekä sivistystoimialan hallinnon verkon käyttäjiä on jo pyydetty maanantaina 12.4. vaihtamaan salasanansa.

Tietomurron laajuus selvisi kaupungille maanantaiaamuna tietoturvan valvontajärjestelmän kautta. Tietomurron tarkkaa laajuutta selvitetään.

Ilmoitukset kyberturvallisuuskeskukseen ja tietosuojavaltuutetulle on tehty ja rikosilmoitus poliisille tehty. Tapauksen tutkinta suojaavine toimenpiteineen jatkuu ja kyberturvallisuuskeskus on aktiivisesti mukana selvitystyössä.

Tällä hetkellä palvelut toimivat opetuksen verkossa normaalisti.

1:59
Keskusrikospoliisin mukaan tietomurtorikoksia kohdistetaan enenemässä määrin terveydenhuollon toimijoihin.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja