Turussa rikottiin tänään ennätyksiä – ensilunta saatiin odottaa maaliskuun loppuun asti: "Ajattelin, että tämä on jokin aprillipila"

1:48
Tältä näytti Markus Mäntykankaan sääkartat maanantaiaamuna.

Keväinen ja aurinkoinen sää on ottanut takapakkia ympäri Suomea – ja ehkä kaikkein kovimmin Varsinais-Suomessa. Turussa oli aamuun mennessä kerääntynyt lunta paikoittain jopa yli 10 senttiä. 

Forecan mukaan Turun Artukaisten mittauspisteellä lumensyvyydeksi mitattiin jopa 13 senttiä, mikä on talvikauden ennätys – ja vieläpä maaliskuun lopussa. 

Huima lumimäärä rikkoo Forecan sanoin kirkkaasti kuluneen talven aikaisemman lumensyvyysennätyksen, joka oli vaivaiset neljä senttiä. 

"Ajattelin, että tämä on jokin aprillipila"

Kun Marjukka Sillanpää katsoi herättyään sääennustetta, hän ei ollut uskoa näkemäänsä: Ennusteessa luvattiin sankkaa lumisadetta. Ennuste piti kuin pitikin paikkansa – lunta oli sadellut Turussa yön ja aamun aikana enemmän kuin koko talven aikana yhteensä. 

Marjukan lähettämä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Turun tuomiokirkon ympäristö oli valkean pakkaslumen peitossa seitsemän aikoihin maanantaiaamuna. 

– Ajattelin, että tämä on jokin aprillipila, Marjukka kertaa epäuskoisia tunnelmiaan. 

– Lunta tuli oikein kunnolla. Täällä on ollut joulun alla vain yhtenä viikonloppuna lunta, joten voi sanoa, että tämä on ensilumi Turussa, hän jatkaa.

Aamun muutama pakkasaste lauhtui päivän mittaan myös Turussa, ja Marjukan mukaan luminietokset ovat muuttuneet nyt loskakeliksi. Lunta satelee lämpöasteista huolimatta, joten nähtäväksi jää, saako Turun "talvi" jatkoa myös huomenna. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja