Mainos

Turun tuomiokirkon 700-vuotisjuhla alkoi

Turun tuomiokirkon 700-vuotisjuhlaviikko on alkanut Turussa kaksipäiväisellä Tulevaisuus ja toivo -asiantuntijakokouksella. Yleisölle avoimessa tilaisuudessa syvennytään tulevaisuuden näkymiin mm. eri tieteenalojen näkökulmista.

Turun tuomiokirkon alttaritaulu

Symposiumin ensimmäisen pääpuheenvuoron käytti Islannin entinen presidentti Vigdis Finnbogadottir. Hänen esityksensä aiheena Turun tuomiokirkossa oli Yhteinen tulevaisuutemme. Puheessaan Vigdis Finnbogadottir korosti erikoisesti vastuun ottamista. Hänen mielestään pitkälle kehittyneessä teknologian maailmassa on muistettava vastuu koko maailman asioista. On kysyttävä kuka vastaa mitä ihmisille tarjotaan Internetistä ja kuka on vastuussa siitä, että kaikilla ei ole käytettävissä esimerkiksi puhdasta vettä.

Vigdis Finnbogadottir toimii Unescon asettaman tieteellisen ja teknologiankäytön tulevaisuuden etiikan maailmankomission puheenjohtajana. Hän on myös Unicefin hyväntahdon lähettiläs alueenaan pienten kielten asema maailmassa. Tulevaisuus ja toivo -symposiumissa pidetään yli kolmekymmentä luentoa.

Tämän päivän aiheita olivat mm. tiede ja tulevaisuuden maailmankatsomus, nuorisokulttuurit ja vuosituhannen vaihtuminen, median vastuu maailmasta. Huomenna paneudutaan mm. elinkeinoelämän vastuuseen ja mahdollisuuksiin. Tulevaisuus ja toivo -symposiumin järjestävät Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun kauppakorkeakoulu, Turun kesäyliopisto, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli.

Turun tuomiokirkon 700-vuotisjuhlan päätilaisuus on ylihuomenna Turun tuomiokirkossa, jolloin suorana televisioitavassa kutsuvierastilaisuudessa esitetään mm. elämyksellisiä välähdyksiä Suomen kansallispyhätön historiasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.