Turun puukottajan puhelin oli täynnä järkyttävää sisältöä: Hakuhistoriassa pommiohjeita, Isis-videoita, mutta myös Justin Bieberiä ja katkarapureseptejä

Poliisin esitutkintamateriaalista käy ilmi, että Turun puukottaja Abderrahman Bouanane tankkasi väkivaltavideoita ja Isis-propagandaa kuukausien ajan ennen tapahtumia Turun keskustassa 18. elokuuta 2018.

Video: Ei herkille! Hätäpuhelu tallensi Turun puukkoiskun kauhunhuudot!

Bouanane kuului viestipalvelu Telegramissa ryhmiin, joissa jaettiin terrorismiin ja Isisiin liittyvää materiaalia. Kuulusteluissa kertomansa mukan Bouanane käytti viestipalvelua päivittäin katsellakseen materiaalia ”islamilaisesta valtakunnasta”.

Vastaavaa materiaalia löydettiin myös Bouananen matkapuhelimesta. Poliisin mukaan laitteeseen oli tallennettuna yhteensä tuhansia kuvia, joista osa esitti muun muassa teloituksia.

Puhelimesta löytyi myös videoita, jotka esittivät niin ikään teloituksia ja Isis-propagandaa.

Justin Bieber ja katkaravut

Poliisi selvitti Bouananen kännykästä myös, millaisia videoita mies oli katsellut Youtubessa. Poliisin esitutkintamateriaalin perusteella Bouanane oli hakenut palvelusta muun muassa pomminteko-ohjeita ja useita terrorismia käsitteleviä videoita.

Lisäksi Bouanane oli etsinyt tietoa Suomen armeijasta.

Bouananen itsensä mukaan ”sotilaista” ja ”finish army” -hakusanojen taustalla oli halu saada tietää, mitä Suomen armeija tai sotilaat tekevät ja missä muissa valtioissa ne toimivat. Bouanane oli yrittänyt selvittää, onko Suomi osallisena Syyrian sodassa, poliisin esitutkintamateriaalista selviää.

Väkivaltasisällön lisäksi Bouanane etsi muun muassa poptähti Justin Bieberin versiointia viime kesänä radioissa pauhanneesta Despacito-hitistä sekä ohjeita katkarapujen keittämiseen.

youtubehaut bouanane
Ote poliisin esitutkintamateriaalista. Kuvassa Bouananen puhelimella tehtyjä Youtube-hakuja ja alla poliisin tulkinnat osin arabiankielisistä hakusanoista. Kuva: Poliisi.

Lue myös:

    Uusimmat