Mainos

Turkuun kaavaillaan Suomen korkeinta hotellia – ”Todellinen hybridirakennus”

Turkuun suunnitteilla oleva uusi tornihotelli olisi valmistuessaan Suomen korkein. Hotellin lisäksi 35-kerroksiselle rakennukselle on tosin suunniteltu montaa muutakin käyttötarkoitusta.

Jos Turun kaupungit suunnitelmat pitävät kutinsa, Turkuun nousee jopa 110-metrinen rakennus. Valmistuessaan se olisi yksi Suomen korkeimmista rakennuksista. Suomen korkeinta rakennusta Turun tornihotellista ei tule, mutta korkein hotelli kyllä. Suomen korkein rakennus Näsinneula on 134,5 metrinen ja ennen Turun tornin valmistumista Espooseen ja Helsinkiin valmistunee yli 110-metrisiä asuintaloja.

Turun kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen kuvailee projektia todella mielenkiintoiseksi. Hänen mukaansa 35-kerroksisen torni tuli moneen erilaiseen käyttöön.

– Tornin kaavoitusvaiheessa on mietitty, että siellä voi olla asuntoja, toimistoja, hotelleja ja pohjakerroksessa vielä liiketilaakin. Se olisi todellinen hybridirakennus.

Ylin kerros kaikille avoimeksi

Turun tornitaloprojekti sai alkunsa jo jokunen vuosi sitten, kun vanhan jätevedenpuhdistamon tilalle alettiin rakentamaan Linnakaupungin kaupunginosaa.

– Alueelle kaavaillaan asuntorakentamista useammalle tuhannelle asukkaalle. Torni toimii siinä yhtenä osana, Hintsanen sanoo.

Projektia on vedetty erityisesti matkailu mielessä pitäen. Hotelli on ruotsinlaivojen matkustajaterminaalin läheisyydessä ja siihen on tarkoitus kytkeä jossain määrin koko saaristomatkailu. Hotellilla Turkuun houkutellaan niitäkin, jotka eivät halua yötään siellä viettää.

– Ylin kerros tulee varmasti olemaan julkista tilaa, kuten ravintolaa, Hintsanen sanoo.

Alueen osayleiskaava on jo hyväksytty ja asemakaavan laatimistyön on parhaillaan meneillään. Jos kaikki menee putkeen, Hintsasen mukaan rakentaminen olisi periaatteessa mahdollista aloittaa jo ensi vuonna.

– Se täytyy tietysti mainita, että toteuttamissopimusta ei ole vielä olemassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.