Turkulainen Olli päätti juhlistaa lumista talvea – nyt kotipihaa komistaa viisimetrinen lumikissa, jonka koko kaupunki on ottanut omakseen

Turkulainen Olli väsäsi jättimäisen lumikissan kotipihalleen 3:06
Katso video: Tältä näyttää jättimäinen lumikissa!

Olli Kiviluoto päätti runsaslumisen talven kunniaksi täyttää suuren haaveensa ja tehdä lumiveistoksen. Nyt taiteilijan kotitalon pihaa komistaa lähes viisimetrinen kissalumipatsas.

Muun muassa maalaustaidetta tekevän Kiviluodon mukaan oli päivän selvää, että jos hän tekee ikinä lumiveistoksen, sen pitää esittää kissaa.

– Aihe tuli aika läheltä. Minulla itsellä on kissa, ja kotiolot aiheuttivat myös vähän painetta tehdä kissaveistos, Kiviluoto naurahtaa.

Veistoksen tekemiseen meni kolme viikkoa

Kiviluoto kertoo tehneensä veistosta yhteensä kolme viikkoa. Kolmeen viikkoon kului miehen mukaan paljon muutakin, kuin varsinaista veistämistä. Vaihtelevat säät ovat tuoneet myös oman mauteensa soppaan.

– Kasan tekeminen oli työläin vaihe. Siinä meni toista viikkoa ylitse, ennen kuin aloin edes veistellä. On aiheuttanut vähän haasteita, kun on ollut tällaisia suojakausia tässä välissä. Sääolojen ehdoilla on menty.

Lumikissa on kuitenkin nyt valmis ja näky on varsin komea.

Kiviluoto kiipesi MTV Uutisten haastattelussa jopa kissan selkään katselemaan, miltä maisemat näyttivät ylhäältä katsottuna.

Miehen mukaan teos on herättänyt tähän mennessä paljon innostusta ohikulkijoissa.

– Kyllä tässä on porukkaa lapannut ihan jatkuvalla syötöllä, kissa tuntuu aiheuttavan mielihyvää ohikulkijoissa.

Lue myös:

    Uusimmat