Turkki tyrmäsi ehdotuksen Syyriaan perustettavasta kansainvälisesti valvotusta turvavyöhykkeestä

Turkki tyrmää Saksan ehdotuksen Pohjois-Syyriaan perustettavasta, kansainvälisen yhteisön koordinoimasta turvavyöhykkeestä.

Saksan ulkoministerin Heiko Maasin tavannut Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu sanoo, että Turkki ei pidä ehdotusta realistisena, mutta ei täsmentänyt syitä sen kummemin.

Turkki haluaa perustaa Pohjois-Syyriaan oman turvavyöhykkeen, jonne se suunnittelee palauttavansa Syyrian pakolaisia. Saksa taas ehdotti, että turvavyöhyke perustettaisiin kansainvälisen yhteisön valvonnassa.

Cavusoglu väitti, että turvavyöhykkeelle olisi jo alkanut siirtyä tuhansia ihmisiä, kertoo uutiskanava CNN Türk.

Amnesty syyttää Turkin olleen välinpitämätön siviilejä kohtaan

Turkki hyökkäsi Pohjois-Syyrian kurdienemmistöisille alueille muutama viikko sitten. Turkki on halunnut puhdistaa alueelta kurdijärjestö YPG:n taistelijoita, joilla on yhteyksiä Turkissa toimivaan kurdien sissijärjestö PKK:hon. Turkki, EU ja Yhdysvallat pitävät PKK:ta terroristijärjestönä.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan hyökkäys on kuitenkin vaikuttanut moniin siviileihin.

Turkin kanssa taistelevien kapinallisryhmien on syytetty ryöstelleen siviilejä. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Turkin joukot ovat osoittaneet "häpeällistä välinpitämättömyyttä siviilien henkeä kohtaan" hyökkäyksen aikana.

Cavusoglun mukaan Turkki "kunnioittaa ihmisoikeuksia" ja aikoo tutkia tapaukset.

 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja