Turha tila käyttöön saunassa

Minua on aina harmittanut saunanlauteiden alla oleva turha tila. Nyt pääsen itse suunnittelemaan ja haluaisin hyödyntää tilan panemalla khh:n (joka on siis seinän takana) puolelle tiskikoneen ja ppk:een syvennykseen, joka olisi siis lauteiden alla ja auki khh:seen päin. Arkkitehtini voihkii, ettei kukaan koskaan ole tehnyt näin, onko hän oikeassa? Olen huomioinut koneiden vaatiman tuuletustilan.

Kyllä kaikki on mahdollista kun itselleen tekee. Täytyy vain tarkkaan miettiä, mitä kaikkea asiassa on huomioitava. Kun teet saunan puolelle vaakapintoja lauteiden alle muualle kuin lattialle, tuo se aina vesieristysongelmia tullessaan. Myös seinän runkorakenne täytyy suunnitella huolellisesti, ettei se elä, koska vesieristeet eivät kovin suurta elämistä kestä. Usealla tuotteella on halkeaman silloituskyky 400 prosenttiin saakka. Oma ongelmansa on vesieristeiden ja lämmön yhdistelmä. Useat vesieristeet kestävät korkeintaan 60 astetta lämpöä.

Jos asialla on hommansa osaava rakennesuunnittelija ja huolelliset toteuttajat, on kaikki mahdollista. Monessa tavallisesta poikkeavassa ratkaisuissa kunnollinen toteutus vain maksaa sen verran enemmän, että se jää toteuttamatta. Älä nyt vain hanki päältä täytettävää pesukonetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja