Näin Suomessa kommentoidaan Brexit-sopua: "Sopimus hyödyttää molempia osapuolia" – "Parempi olla köyhä ja vapaa"

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) kirjoittaa Twitterissä, että Britannian ja EU:n kauppasopimus hyödyttää molempia osapuolia. Tuppurainen sanoo, että sopimus tuodaan eduskunnan käsittelyyn mahdollisimman pian ennen vuodenvaihdetta. 

Tuppuraisen mukaan jäsenvaltiot on pidetty neuvotteluista informoituina, mutta sopimusteksti on vielä käytävät kansallisesti läpi. 

–  Työ alkaa välittömästi.  Sopimukselle tarvitaan sekä EU-jäsenmaiden neuvoston että Euroopan parlamentin hyväksyntä, Tuppurainen kirjoittaa.

Hänen mukaansa sekä Suomessa että EU:ssa tehdään kaikki, että sopimus on väliaikaisesti sovellettavissa heti ensi vuoden alusta.

Tuppurainen lisää, että vaikka sopimus saatiin, uusi suhde jää nykytilaa etäisemmäksi, eikä tilanne vastaa sisämarkkinoilla olemista. Heikennykseen erityisesti yritysten on hänen mukaansa oltava valmiita.

– Etäinen suhde on UK:n poliittisen tahtotilan väistämätön seuraus, hän kirjoittaa.

Huhtasaari: Parempi olla köyhä ja vapaa, kuin rikas ja vanki

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) kirjoittaa Twitterissä, että kyseessä on paras joululahja Iso-Britannialle ja EU:lle. 

Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps.) puolestaan kirjoittaa Twitterissä, että on parempi olla köyhä ja vapaa kuin varakas ja vanki.

Lue myös:

    Uusimmat