Mainos

Tupakkateollisuus: Tupakointi vaarallista

Maailman suurimman savukkeenvalmistajan, Philip Morris -yhtiön, pääjohtaja on herättänyt suurta hämmennystä myöntäessään, että tupakointi voi olla hengenvaarallista. Kaiken huipuksi pääjohtaja Geoffrey Bibble ilmoitti, että hänen yhtiönsä saattaisi lopettaa savukkeiden tuotannon, jos tupakoinnin ja syövän yhteys todistetaan kiistattomasti.

Lakimies Ron Motley onnistui eilen onkimaan melkoisen myönnön itsensä Philip Morrisin pääjohtajan suusta. Maailman suurimman savukkeenvalmistajan nokkamies tunnusti Motleylle antamassaan valaehtoisessa lausunnossa, että sauhuttelu on saattanut aiheuttaa jopa sadan tuhannen amerikkalaisen kuoleman, vuosittain. Lakimies tallensi hiostuksensa hedelmät videonauhalle.

Philip Morris -yhtiöiden asianajaja toki vähätteli parhaansa mukaan pääjohtajan lausunnon merkitystä. Asianajajan mukaan herra Bibble ei tehnyt mitään uusia tunnustuksia, joita voitaisiin käyttää oikeudessa yhtiötä vastaan.

Pääjohtajan kohulausumat eivät kuitenkaan loppuneet tupakan hengenvaarallisuuden myöntämiseen. Hän tuumi, että yhtiö pysättäisi savukkeiden tuotannon välittömästi, jos tupakoinnin ja syövän synnyn yhteys voidaan todistaa vastaansanomattomasti.

Suomen tunnetuin tupakan vastustaja, professori Erkki Aurejärvi pitää yritysjohtajan lausuntoa kiinnostavana. Huomenta Suomen tavoittama Aurejärvi vähättelee kuitenkin tunnustuksen merkitystä tupakanvastaisessa taistelussa. Suomen tupakkateollisuuden asiamies Raimo Lintuniemi puolestaan muistuttaa, että joka viides keuhkosyöpään sairastunut ei ole edes tupakoinut.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.