Tuoreen maailmanmestarin Petra Ollin manageri jakaa ylistyssanoja urheilijasta: "Hänellä on aina aikaa ihmisille"

Petra Ollilta kultainen paini 2:10

Petra Olli voitti upeasti vapaapainin 65-kiloisten sarjan MM-kultaa Budapestissa. Urheilijan manageri Harri Halme ei säästele sanojaan ylistäessään häntä. 

Videolla Tulosruudun raportti Petra Ollin MM-kullasta.

Ollilla oli ennen maailmanmestaruuttaan kaksi EM-kultaa, yksi EM-pronssi ja yksi MM-hopea.

– Petra on ihmisenä erittäin positiivinen ja sosiaalinen. Hänellä on aina aikaa ihmisille. Hän on pitkäjänteinen, sitoutunut ja määrätietoinen. Nämä ovat pitkiä projekteja, ne kestävät vuosia. Varsinkin kun viime vuonna tuli loukkaantuminen, niin mitä se vaatii, että pääsee maailmanmestaruuskuntoon. Viimeiset pari vuotta ovat olleet melkoista elämää, Halme kertoo.

– Kyllä se täytyy myös sanoa, että hän on urheilijana erittäin pohtiva. Hän miettii paljon sitä, mitä hän tekee. Petra on myös suomalaisuuden ruumiillistuma siltä kantilta, että hän on periksiantamaton urheilija. Se on nimenomaan painissa ominaispiirre. Hän on työtä pelkäämätön, kova tekemään töitä, varsinkin, kun ottaa huomioon, että venäläisvirolaisvalmennuksessa mennään aika kovaa, Halme jatkaa. 

Halme nostaa myös esiin sen seikan, että Olli on joukkuepelaaja, huolimatta siitä, että kyseessä on yksilölaji. 

– Tällaisena voitonhetkenä on helppo nähdä se kokonaisuus. Sellaisena aikajanana, mitä kaikkea on ehtinyt tapahtua vuosien varrella. Kuortaneelle, jonne on viimeisen viiden vuoden aikana muodostunut kansainvälisen painiliiton hyväksymä harjoituskeskus, niin sinne tullaan harjoittelemaan ympäri maailmaa, Halme sanoo.

– Se on siellä melkoista tiimiharjoittelua, vaikkakin kyseessä on yksilölaji. Sen se vaatii, että toiset ruoskivat toisiaan parempiin suorituksiin, Halme toteaa. 

Halmeen mielestä Ollin sitoutuminen ja määrätietoisuus tulevat esiin arvokisoja edeltävillä leireillä, jolloin otellaan maailman parhaita vastaan.

– Leiripaikat ovat olleet viime aikoina huikeita. Sinne lähdetään hakemaan tulosta joukkueena hyvin määrätietoisesti. Mennään tekemään hommia ja viemään itsensä äärirajoille, koska paini on jättiläiskokoinen kesäolympialaji, jossa jokainen näkee seuratessaan, että kuten näissä MM-kisoissa, niin siellä ei ole yhtään huono painijaa, Halme kertoo

– Jokaisessa matsissa on brutaalisellakin tavalla seinä vastassa, jokainen taistelee jokaisesta millistä ja sentistä. Petra on sisukas, onko se sitten taktista vai fyysistä ominaisuutta, kun hän jaksaa loppuun asti. Koska, kun jaksaa loppuun asti, niin ajatuskin pysyy kirkkaana, Halme päättää.

Lue myös:

    Uusimmat