Tuore Valko-Venäjän mestari valmiina elintärkeään maaotteluun – "Roolit ovat selvät"

Mikael Forssell: Markku Kanervalle iso oodi 1:55

Seurajoukkueensa BATE Borisovin paidassa vastikään Valko-Venäjän liigan voittanut Jasse Tuominen lähtee elintärkeään Kreikka-otteluun uskoa puhkuen. Tuominen on vakiinnuttanut pelipaikkansa Kansojen liigassa Huuhkajien hyökkäyspäässä.

Ylälaidan videolla C Moren jalkapalloasiantuntijan Mikael Forssellin mietteitä Huuhkajien nykytilasta.

Lahtelaissyntyinen Tuominen kertoo HUU-TV:n haastattelussa, että harjoituksissa on käyty läpi edellisen Kreikka ottelun kompastuskiviä. Jokseenkin Huuhkajat pelasivat Välimeren valtiota vastaan kutakuinkin täydellisen ottelun voitettuaan ottelun 2-0-lukemin.

– Ollaan käyty läpi erikoistilanteiden puolustamista, kun kerran niissä meinasi käydä huonosti viime matsissa. Hyökkäyksessä tietysti viimeisten syöttöjen huolellisuus, ja se että saamme hyökkäykset vieläkin tehokkaammiksi. Loimme viimeksi jo paljon paikkoja, mutta vielä pitää laittaa pallo maaliin hanakammin, Tuominen kertoo.

(Artikkeli jatkuu upotuksen alla)


Kuvassa Tuominen Valko-Venäjän liigan voittopystin kanssa.

Suomen maajoukkueella on historiallinen paikka edetä Kansojen liigan pudotuspeleihin, jossa panoksena on vuoden 2020 EM-kisapaikka. Huuhkajille riittää ottelusta jopa yhden maalin tappio.

– Kaikki tietävät ottelun panokset. Meillä on ollut hyvä valmistautuminen ja teemme parhaamme, että saamme parhaan mahdollisen tuloksen, Tuominen jatkaa.

Tuomisen isosta vastuusta ja aktiivisesta pelaamisestaan huolimatta, miehen ensimmäinen maajoukkuemaali on jäänyt vielä odottamaan itseään. 23-vuotias hyökkääjä on kuitenkin tyytyväinen yhteistyöhönsä tutkaparinsa Teemu Pukin kanssa.

– Roolit ovat selvät ja osaamme lukea toistemme liikkeitä, Tuominen hehkuttaa.

Suomi kohtaa Kreikan Ateenassa torstaina kello 21:45.

Lue myös:

    Uusimmat