Tuore isä Lauri Korpikoski toipuu pelottavasta sydänlihastulehduksesta: "Surrealistinen kokemus"

TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski on yleensä hyvätuulinen ja huumorintajuinen veijari, mutta Saksan CHL:n reissun jälkeen hänenkin ilmeensä vakavoitui. Sydänlihastulehdus vei hyökkääjän sairaalahoitoon. Korpikoski on kuitenkin toipunut hienosti, ja halu takaisin kaukaloon on kova. 

Videolla raporttia TPS:n ja HIFK:n ottelusta. 

Lauri Korpikoski kertoi kuulumisistaan TPS:n julkaisemalla YouTube-videolla. Hän muisteli vielä kauhistuttavia tuntemuksia, kun rintakipu äityi pahaksi. 

– Ajattelin, että tässä on kyse jostain muusta kuin lihasvenähtymästä, Korpikoski sanoi. 

Hänet otettiin kokeiden jälkeen sisään Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKS:n osastolle, jossa kuluikin seuraava viikko. Korpikoski kehui TYKS:n henkilökuntaa ammattimaisesta toiminnasta ja hyvästä kohtelusta. 

– Oli se aika surrealistinen kokemus, Korpikoski kuvaili hetkiä, kun tajusi tilanteen vakavuuden.  

Takaisin kehiin ensi vuonna

Toipumisen alku oli vaikeaa, koska Korpikoski ei pystynyt kuin lepäämään. Tunnelmia nosti kotona odottava pieni vauva. Hän kehuikin kotijoukkueen tukea ja vaikutusta. 

– Sinänsä synkkiä ajatuksia ei päässyt tulemaan. 

Korpikoski kiitteli, että hän selvisi lopulta melko vähällä. Sydän kuntoutuu arvioiden mukaan täysin, ja Korpikoski on päässyt aloittelemaan pikku hiljaa urheilijan elämää. 

Paluuta ei kannata kuitenkaan odotella vielä ainakaan tämän vuoden puolella, mutta Korpikoski sanoo, että hän on mukana kevään mittelöissä.

– Pelihaluja riittää. Sen on ollut vaikeinta, kun ei ole päässyt pelaamaan. 

Korpikoski iloinen TPS:n otteista

Korpikoski on kuitenkin seurannut aktiivisesti TPS:n otteita televisiosta ja paikan päällä. Hän on tyytyväinen kakkosena sarjassa olevan joukkueen peliesityksiin. 

– Jos joukkueella olisi mennyt huonosti, se olisi tehnyt odottamisen vielä vaikeammaksi. 

Korpikosken elämässä on ollut takaiskuja viime aikoina enemmänkin. Viime keväänä varmistui, että hän sairastaa kroonista tulehduksellista suolistosairautta IBD:tä

Korpikoski, 32, palasi TPS:ään ja teki kuuden vuoden sopimuksen. Hän on pelannut NHL:ssä 609 ottelua. 

Lue myös:

    Uusimmat