Mainos
UCL

Kaikki ottelut suorana C Moressa

Katso lisää

Tuomas Virkkusen reaktio nousi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi – selostaja avasi omalaatuista tunnekuohua: "Piti sanoa jotain, mutta enhän minä pystynyt"

1:14
Videolla Tuomas Virkkusen ja C Moren studion reaktio Tottenhamin voittomaaliin.

Jalkapallon Mestarien liigassa nähtiin keskiviikkoiltana järkyttävää draamaa, kun Tottenham eteni viime sekuntien maalilla turnauksen loppuotteluun. C Moren selostajalta Tuomas Virkkuselta kuultiin ratkaisuosuman syntyessä valtaisa tunneryöppy, joka levisi maailmanlaajuiseksi, kun Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkaisi sen omissa kanavissaan sosiaalisessa mediassa. Videota on katsottu yli miljoona kertaa.

Mestarien liigassa nähtiin hurjaa dramatiikkaa, kun Liverpool nousi kolmen maalin tappioasemasta jatkoon ja Tottenham eteni viime hetken osumalla loppuotteluun. Virkkunen kertoi selostajan näkökulmasta, minkälainen tilanne se on, kuin jotain tällaista tapahtuu. 

– Sitä on aika vaikea kuvailla. Se on kuitenkin luonnollisesti niin, että tilanne vie. Minä en ole enää siinä kontrollissa. Selostaminen on sellaista tunteiden tasapainoilua. Keskiviikon peli oli sellainen, ettei oikein tiennyt, miten päin olla. En tiennyt, mitä ajatella ja tuntea, Virkkunen kertoo.

– Silloin, kun olet siellä kopissa luurit korvilla, niin uppoudut peliin. Olet siinä pelissä ja melkein kuin itse olisit pelaamassa sitä. Sinä olet siinä niin sisällä ja kaikki se tunne, jota sieltä tulee ruudun välityksellä, niin se välittyy sillä tavalla, että se ei ole läheskään samaa, kun katsoisin peliä kotisohvalta. Se tulee satakertaisena siellä kopissa, Virkkunen jatkaa.

Kentällä nähtiin molemmin puolin valtaisia tunnepurkauksia Tottenhamin Lucas Mouran iskiessä ottelun ratkaisumaalin lisäajan viime hetkillä. Virkkunen eli hetkessä mukana kuin olisi itse ollut kentällä mukana.

– Kun näen de Jongin ja de Ligtin itkevän, niin silloin minäkin itken. Kun näen (Mauricio) Pochettinon lyyhistyvän siihen nurmelle, niin itken. Ne ovat niin vahvoja tunteita, joita siitä tulee. Se on tavallaan hassua, kun ollaan täällä, niin se on niin kaukainen maailma. Sitä yrittää kuitenkin pelkästään ruudun välityksellä samaistua siihen fiilikseen, jota ne ihmiset, pelaajat ja yleisö kokevat, Virkkunen sanoo.

"En pystynyt sanomaan mitään"

Virkkunen meni itsekin hiljaiseksi ottelun ratkaisun tullessa, eikä meinannut löytää enää sanoja dramaattiselle käänteelle.

– Mietin sitä peliä ammatillisesti sillä tavalla, että loppupeleissä minulle maksetaan siitä, että puhun. Enhän minä pystynyt sanomaan siinä tilanteessa mitään. Ajattelin itsekseni, että sano nyt jotain, mutta enhän minä pystynyt. Katsoin vain tapahtunutta ja minuun iski epäusko sekä ajatus, että tämä ei voi olla enää totta. Siihen vaikutti myös se edellinen päivä (Liverpool-Barcelona), Virkkunen toteaa.

– Tilanne olisi varmaan ollut erilainen, jos tuollaisesta uskomattomasta matsista olisi ollut jo vähän aikaa. Siinä ei oltu oikeastaan käsitelty sitä edellispäivän ottelua. Olet vieläkin monttu auki siitä, Virkkunen jatkaa.

– En ole koskaan 18-vuotisen urani aikana kokenut tuollaista rupeamaa kahden päivän aikana. Ne olivat parhaimpia pelejä, joita olen koskaan saanut tehdä. Keskiviikkona katsoit peliä, hymyilit, itkit ja kävit läpi kaikki ne olotilat, joita ihmiskeho ja mieli voi tuntea. Olet siinä, että en minä voi uskoa tätä. Onko se siellä, tapahtuiko se, onko se maali? Ne on niin jäätäviä tunteita ja sellaista vuoristorataa, että en tiedä, missä tuollaista voi kokea, Virkkunen päättää.

Mestarien liigan finaali Liverpoolin ja Tottenhamin välillä pelataan 1. kesäkuuta Madridissa. 

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspelit suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja