Mainos
UCL

Kaikki ottelut suorana C Moressa

Katso lisää

"Erotuomarit lauloivat ja juhlivat olutkorin kanssa" – Jürgen Klopp muistelee Mestarien liigan finaalitappion outoja tapahtumia, vastaa kritiikkiin maalivahdin hylkäämisestä

3:49
Liverpoolin katkera finaalitappio sai hyvityksen keväällä 2019.

Liverpool voitti keväällä 14 vuoden tauon jälkeen Mestarien liigan, kun Tottenham kaatui Madridissa pelatussa loppuottelussa. Pokaali oli maistuva siitäkin syystä, että vuotta aiemmin joukkue oli hävinnyt masentavalla tavalla loppuottelun Real Madridille.

Päävalmentaja Jürgen Klopp muisteli eriskummallisen Kiovan finaalin tapahtumia The Athletic -lehden haastattelussa. Joukkue oli valmistautunut erilaisiin pelin virtauksiin, mutta Mohamed Salahin loukkaantumiseen ei osannut varautua kukaan.

– Mohamedin menettäminen muutti tasapainon täysin. Se oli jättimäinen muuttuja. Tasapainoa ei sen jälkeen enää vain ollut. Nopeita korjauksia ei ollut tehtävissä ja asiat alkoivat siitä hetkestä heikentyä. Pelimme oli rikki, Klopp sanoo The Athleticille.

Loppuottelu muistetaan Salahin loukkaantumisen lisäksi maalivahti Loris Kariuksen kahdesta luvattoman helposta maalista.

– Saimme tietää myöhemmin Kariuksen kärsineen aivotärähdyksestä. Se on hurja haaste joukkueelle käsitellä tuollaiset, täysin selittämättömältä vaikuttavat virheet.

– On naurettavan helppoa nautiskella ja sanoa, miten hieno joukkue meillä on, kun olet johdossa ja maistat menestystä. Menestys on aina paras joukkueen rakentamisen mitta. Kiovassa pukukoppi oli kuin sairasosasto. Kuvittele meneväsi sisään koppiin, johon yksi pelaaja on juuri palannut sairaalasta kivuissa ja itkussa. Sitten kuulet vastustajien juhlivan, ja pukukopin viereisen oven takana juhlivat myös tuomarit, Klopp sanoo.

Klopp ei tiedä syytä tuomarien toimintaan.

– En tiedä miksi, mutta he lauloivat ja juhlivat olutkorin kanssa. Meille tilanne oli kauhea. Oikean reaktion löytäminen tuossa tilanteessa on vaikeaa, mutta tämä kaikki on osa peliä. On osoitettava vahvuutta ja suuruutta tappioissa. 

Saksalaisvalmentaja ei allekirjoita kritiikkiä, jonka mukaan loppuottelussa epäonnistunut Karius olisi jätetty yksin ottelun jälkeen.

– Jokaiselle pelaajalle oli annettava hetki tai kaksi kasatakseen ensin itsensä. Jos haluan auttaa jotakuta toista, minun on oltava siihen valmis ensin itse. Tästä on kysymys, ei julkisen eleen tekemisestä samalla sekunnilla, josta puuttuu aito empatia. En edes muista omaa reaktiotani. Olimme kaikki poissa tolaltamme, Klopp sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja