Tuomariston toiminta Valtteri Bottaksen ulosajossa sai Daniel Ricciardon kiroilemaan talliradioon – myönsi ratkaisun lopulta oikeaksi

Renault-kuski Daniel Ricciardo ärsyyntyi, kun Valtteri Bottaksen ulosajo aivan aika-ajon lopussa pilasi hänen viimeisen yrityksensä ja jäädytti hänet lähtöruutuun kymmenen.

Paalupaikalle kolmannen aika-ajo-osion ensimmäisellä vedollaan yltänyt Valtteri Bottas ei lopulta tarvinnut enää parannusta viimeisellä yrityksellään. Se oli onni, sillä kierros meni pilalle, kun Mercedes-kuljettaja ajautui hetkeksi ulos radalta nurmikon puolelle.

Bottaksen tavoin muut kuskit hakivat samaan aikaan vielä parannusta aika-ajoonsa, ja siksi ulosajon aiheuttamat keltaiset liput sapettivat ainakin aussikuski Ricciardoa.

Ricciardo joutui nostamaan jalkaa kaasultaan, mikä sementoi hänet kymmenenteen lähtöruutuun.

– En tiedä, miksi siellä oli keltaiset liput kahdessa mutkassa ilman mitään syytä, Ricciardo ihmetteli talliradioon.

Renault’n pilttuusta kerrottiin aussille, että syynä oli Bottaksen seikkailu nurmikolla.

– Joo, mutta hän pysyi radalla. Se oli [sensuroitu], Ricciardo ärjyi.

Aika-ajon jälkeen leveästä hymystään tunnettu Ricciardo oli jo leppynyt.

– Ajattelin, että tuomaristo ylireagoi laittamalla keltaista kaikkialle, vaikka Bottas vain käväisi sivussa, mutta ilmeisesti hän ajoi ihan kunnolla ulos, joten se oli reilu peli, Ricciardo totesi.

Ricciardon mukaan Renault’n vauhti olisi riittänyt huomattavasti parempaan lähtöruutuun. Hänen tallikaverinsa Esteban Ocon starttaa sijalta 14.

Lue myös:

    Uusimmat