Tuomari hylkäsi Streisandin kanteen

Los Angelesin ylioikeuden tuomari Allan Goodman hylkäsi keskiviikkona Barbra Streisandin nostaman kymmenen miljoonan dollarin kanteen monimiljoonääri Kenneth Adelmania vastaan. Adelman julkaisi verkkkosivuillaan valokuvia Streisandin Malibussa sijaitsevasta kartanosta osana Kalifornian rannikon eroosiota koskevaa dokumenttiaan. Adelmanin sivut ovat osoitteessa www.californiacoastline.org.

Streisand haastoi Adelmanin oikeuteen toukokuussa syyttäen tätä Kalifornian paparazzit kieltävän lain rikkomisesta ja hänen yksityisyytensä loukkaamisesta. Streisand vaati, että Adelman poistaa verkkosivuiltaan hänen nimensä ja kuvan hänen kodistaan.

Mutta Goodman päätti, että Streisandin kanne loukkaa Adelmanin sananvapausoikeutta ja määräsi laulajan maksamaan oikeudenkäyntikulunsa. Tuomari huomautti, ettei Adelman yrittänyt valokuvata Streisandia, eikä hän edes tiennyt kuvaavansa Streisandin asuntoa, kun hän otti valokuvia rannikosta 820 metrin korkeudesta. Goodman huomautti lisäksi, että samanlaisia kuvia on julkaistu aikakauslehdissä ja Internetissä ennen Adelmanin ottamia ilmakuvia.

Adelman, 40, jäi eläkkelle myytyään vuonna 1996 TGV-ohjelmistotalonsa Cisco Systemsille 115 miljoonasta dollarista. Neljä vuotta myöhemmin hän myi Network Alchemyn Nokialle 335 miljoonasta dollarista. Adelman ja hänen vaimonsa alkoivat tämän jälkeen ottaa Adelmanin helikopterista käsin ilmakuvia Kalifornian rannikosta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja