Tunturirallin kärki meni kerralla uusiksi! Kalle Rovanperä joutui pysähtymään – "Oli pieni ongelma"

Lumi sai kyytiä Kalle Rovanperän Toyotan alla 1:43
Näin Toyota Yaris WRC kulki Kalle Rovanperän alla joulukuussa Keski-Suomessa ajetuissa testeissä.

Perjantaina alkaneen Tunturirallin kolmas erikoiskoe pani kärjen kärjestyksen kertaheitolla uusiksi.

Ensimmäistä ralliaan Toyota Yaris WRC:llä ajava Kalle Rovanperä, 19, johti kilpailua kahden ek:n jälkeen yli 20 sekunnin erolla, mutta rallin neljäs ek pudotti WRC-tulokkaan neljännelle sijalle.

Rovanperä hävisi noin 28 kilometrin mittaisella pikataipaleella pohjat tehneelle Teemu Asunmaalle peräti 41,4 sekuntia. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari nousi samalla kilpailun kärkeen.

– Oli pieni ongelma, ja meidän piti pysähtyä. Ei draamaa, ja kaikki on kunnossa. Eteenpäin, Rovanperä kertoi Twitter-tilillään.

– Unohdimme poistaa moottorin suojat, joten auto alkoi ylikuumentua. Meidän piti pysähtyä poistaaksemme suojat, mies jatkoi hetkeä myöhemmin.

Kaksi muuta SM-sarjan kärkikuskia – Juha Salo ja Emil Lindholm – olivat kolmos-ek:lla sijoilla kaksi ja kolme, ja kaksikon sijat ovat nyt samat myös kokonaiskilpailussa.

Myös toinen mielenkiintoinen WRC-mies, Citroën DS3:lla Rovaniemellä ajava Valtteri Bottas oli kolmannella erikoiskokeella vaikeuksissa. Toista Tunturiaan ajava F1-tähti hävisi Asunmaalle 1:14,7 ja putosi rallin kahdeksannelle sijalle.

Perjantaina ajetaan vielä yksi pidempi metsäpätkä, ja päivä päättyy Mäntyvaaran raviradan ympäristössä ajettavaan yleisöerikoiskokeeseen.

Tilanne 3/10 ek:n jälkeen:

1. Teemu Asunmaa (R5)

2. Juha Salo (R5) +0,8

3. Emil Lindholm (R5) +2,3

4. Kalle Rovanperä (WRC) +12,0

5. Mikko Heikkilä (R5) +37,1

6. Eerik Pietarinen (R5) +42,6

7. Esa Ruotsalainen (R5) +59,5

8. Valtteri Bottas (WRC) +1:23,4

9. Niclas Grönholm (R5) +1:30,9

10. Jukka Kasi (R5) +1:34,5

Lue myös:

    Uusimmat